[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Swansea City har kommit överens med Liverpool om en övergångssumma på £6 miljoner för Jonjo Shelvey, och kommer diskutera personliga termer med honom i hopp om att få till en affär innan helgen.

21-årige Shelvey skrev på för Liverpool för tre år sedan ifrån Charlton – för en initial summa av £1,7 miljoner. Den engelske U21-landslagsmannen har blivit tillsagd av Rodgers att hans chanser att få regelbunden a-lagsspel nästa säsong är begränsade. Shelvey ser därför ut att flytta till Swansea i hopp om att få ordinarie a-lagsfotboll och på så sätt ta nästa steg i utvecklingen.

Även klubbar som Norwich, Crystal Palace och West Ham var intresserade av Shelvey, men Swansea ser alltså ut att ha vunnit racet. (Guardian, Telegraph)

Kommentar: Shelveys chanser att få speltid nästa säsong påverkades antagligen av värvningarna av Luis Alberto & Iago Aspas. Framförallt Alberto ser jag som är en ren ersättare till Shelvey i den offensiva linjen. Även faktumet att Jonjo inte riktigt haft någon naturlig roll i Rodgers spelsystem har nog också spelat en stor och viktig roll. På det centrala mittfältet var han förra säsongen en säkerhetsrisk bakåt – och i den offensivare tio-rollen så var han aldrig riktigt het eller bra nog. Förhoppningsvis hittar han en naturligare roll i Swansea.

Twitter:

https://twitter.com/Kopite_Chris78/status/352195031672688640

. . .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
    • soppa och soppa, transferfönstret har är inne på sin tredje dag.. Men visst vore det skönt om det blev klart snart.

    • Ska kanske förtydliga att både Aftonbladet och Fotbollskanalen använder sig av flera dagar gamla uppgifter. Detta plus att de då och då förvränger citat för att ge bra rubriker och i sin tur många klicks.

      De uppgifterna som just den här artikeln handlar om är minst 5 dagar gamla. Och det är tydligen Breaking News IDAG. I rest my case.

  1. Inget jättefan av Shelvey egentligen men får ändå en känsla av att vi borde behålla honom… Tror det är dumt att sälja, låna ut honom istället.

  2. Finns det någon antydan till att vi har lagt in en fast återköpssumma?