Fan vad skönt och fan vad viktigt att vinna derbyt.

Liverpool mötte både Everton och domaren, som verkligen dömde till Evertons fördel, men lyckades ändå knipa tre poäng.

Pienaar borde väl ha blivit utvisad två gånger innan han äntligen blev utvisad med lite kvar av matchen…

Jag återkommer med mer kommentarer om matchen senare ikväll.

* * *

Uppdatering:

Med lite distans till matchen tycker jag att Liverpool gjorde en bra match utifrån omständigheterna.

Spelarna vek inte ner sig när Everton började spela fult, och med en rättvis domarinsats hade naturligtvis även Everton sett rött i första halvlek.

Andra halvlek vann Liverpool med 1-0, trots en man mindre på planen, vilket förstås är bra gjort, oavsett hur det går till.

Jag kör som Skysports och utnämner…

Man of the match: Det finns ju många potentiella, men Dirk Kuyt blev matchvinnare. Tycker faktiskt även att Kyrgiakos förtjänar ett hedersomnämnande. Han tog ett rött för laget.

Moment of the match: Onekligen när Kyrgiakos och Fellaini var i en närkamp som resulterade i rött kort för greken. Både svenska Canal Plus experter och Skysports dito var överens om att även Fellaini borde ha fått rött kort för incidenten.

Save of the match: Ärligt talat, hur många kvalificerade räddningar behövde målvakterna göra? Okej, Reina gjorde några schyssta räddningar, men jag hade förväntat mig mer.

Talking point (”snackis”): Det fula spelet i första halvlek. Nu finns det bildbevis på att Pienaar är en idiot. Att Kyrgiakos och Fellaini är kapabla till ungefär vad som helst på en fotbollsplan visste man ju redan.

Mina frågetecken:

?#1 – Är Aquilani gjord av glas eller varför vågade inte Benitez matcha honom? Är en spelare som man inte kan matcha i ett derby värd att ha i truppen? Man betalar väl inte stora pengar för spelare som inte kan spela viktiga matcher?

?#2 – Vad gjorde Evertons målvakt i samband med Liverpools mål? Det var idiotiskt att klaga på Kuyt, i synnerhet då holländaren inte gjorde något fel i situationen.

?#3 – Lucas var bedrövlig i första. Har lite svårt att smälta att han inte kunde leverera Kyrgiakos (visserligen uselt slagna) passning på en touch… Det hade förhindrat grekens röda kort! Men brassen var faktiskt helt okej i andra halvlek.

?#4 – Babels insats. Sämsta inhoppet på länge.  Skulle ha cashat in i januari… N’Gog är ju mycket bättre än Babel nuförtiden.

5 kommentarer
  1. Vi ligger 4 !!!!!!!!!!!!!!!!! Jag vet att City har två matcher mindre spelade, men efter så här misslyckad säsong, så får man vara glad för det lilla.

    Vad tror du föresten om Ryan Babel ? Kommer han någonsin slå igenom i Liverpool? Efter en ok första säsong så blev det aldrig bättre.

  2. Nåja, nu ska man inte klaga så mycket på babel.Då pool backar hem så kan han inte göra så mycket förutom att döda tid… Men å andra sidan så var mina förväntningar låga.

    • Fast om man ska vara ärlig så fick ju inte Babel så bra förutsättningar av medspelarna. Benitez tanke var nog att Babel skulle bli matad med långbollar och kunna använda sin snabbhet i djupledsspelet, men istället fick han oftast spela felvänt targetspel och det är ju verkligen inte hans starka sida.

Kommentarer är stängda.