Den utlånade mittfältaren gjorde en klart godkänd debut för sin nya klubb.

För bara några dagar sedan blev det klart att Marko Grujic lånas ut till Cardiff City säsongen ut. Idag gjorde serben debut för sitt nya lag, när de ställdes mot Sheffield Wednesday på bortaplan.

Totaal Liverpool punktbevakade förstås Grujic i debuten. 21-åringen spelade en ganska tillbakadragen roll, då han i första hand såg ut att ha i uppgift att skydda Cardiffs backlinje. Grujic gjorde en okej insats. Han drog visserligen på sig ett gult kort redan i den åttonde minuten, men var egentligen aldrig nära att åka på ett andra gult. Framförallt låg han rätt i banan och spelade säkert i passningsspelet. Det som stack ut mest var en fin crosspassning samt ett avslut från några meter utanför straffområdet. Skottet tvingade Wednesdays målvakt Wildsmith till en gedigen räddning.

Vi kan anta att Grujic är lite ringrostig, då han trots allt inte har spelat ligamatcher kontinuerligt på väldigt länge, och med den bakgrunden kändes det logiskt att byta ut honom i den 78:e minuten.

Matchen då? Den slutade 0-0, men chanser saknades verkligen inte.

Min gissning är att Cardiff kommer att ha goda möjligheter att avancera till Premier League. De ser ut som ett gediget lagbygge där Sol Bamba är framträdande i backlinjen och starka offensiva kort i form av Junior Hoilett och Kenneth Zohore. 23-årige Zohore har ju bland annat varit en sväng i IFK Göteborg, men ser ut att vara som klippt och skuren för brittisk fotboll.