Reading nitade Liverpool på Anfield.  Reading vann. Och dessutom vann Reading helt rättvist.

Jag upphör aldrig att förvånas vilken låg lägstanivå Liverpool har som lag. Det är pinsamt.

Man kan ju tycka att Liverpoolspelarna borde kunna utmanövrera Readingspelarna tack vare individuell skicklighet. De kan Liverpoolspelarna göra ’på pappret’, men inte i verkligheten.

Nu måste Rafa Benitez ifrågasättas på allvar. All skuld kan inte längre läggas på ägarna. Jag är så djävulskt trött på att amerikanerna får ta all skit när Benitez gör bort sig gång på gång.

Readings trupp är jämförbar med Liverpools reservlag, om Liverpool återkallar alla sina utlånade spelare. Vi snackar om ett bottenlag i The Championship.

Sålänge Benitez envisas med att prioritera bort snabbhet – som är så viktigt i dagens fotboll – när han bygger truppen pekar dessvärre mycket på att Liverpool kommer att fortsätta att falla som en sten i tabellen.

Dessutom kan jag bara inte förstå hur Lucas Leiva kan tillåtas göra match efter match i Liverpooltröjan utan att visa framfötterna. Det verkar ha blivit en prestigegrej för Benitez att försöka få den av många hårt kritiserade mittfältaren att blomstra.

Jag kan heller inte begripa varför Benitez nekar Jay Spearing en utlåning när han inte ämnar att spela engelsmannen – inte ens när hans konkurrent Leiva är fullständigt usel.

För övrigt rent beklagligt att se backarnas spel ikväll. Jamie Carragher och Daniel Agger gjordes enkelt bort av hungriga Readingspelare.

Positivt ikväll? Tja, Alberto Aquilani var faktiskt bra i andra halvlek, tycker jag. Hans bästa halvlek i Liverpooltröjan.

Dagens sämsta var utan tvekan Benitez. Laget spelade som sagt uruselt, och det är ärligt talat fullständigt obegripligt att Reading (till synes) gick in i den här matchserien med ett positivare, offensivare approach än Liverpool.

Vilket approach man går in i matchen med är i allra högsta grad en coachfråga, och det var i allra högsta grad en avgörande faktor till att Reading gick vinnande ur den här cupomgången.

Reading förtjänade att vinna och ska ha en eloge för sin insats både ikväll och förra matchen.

2 kommentarer
  1. Man insåg ganska snabbt att reading skulle vinna matchen. Har nog aldrig sätt någon spela tråkigare fotboll än vad liverpool prestera under 45 min

  2. Håller med i det mesta, Reading var helt klart värda vinsten efter våran totalt urusla insats.

    Att Lucas får spela match efter match är obegripligt.

    Hela laget spelade oinspirerat förutom efter 2-1 målet i förlängningen.

    Aquilani var bra och det märktes vilken klasspelare han verkligen är.

    Hoppas verkligen att alla spelare och Rafa fick sig en rejäl tankeställare och spelar som om dom vill vinna.

Kommentarer är stängda.