Vilka härliga matcher vi fick uppleva i VM!

Brasilien dominerade fullständigt mot Holland – men endast under första halvlek. Sedan slappnade brassarna av och den kolossalt överskattade Felipe Melo hann med att både göra självmål och bli utvisad på kort tid.

Jag har hört att Melos problem är hans attityd. Hans intervju efter matchen var nästan absurd; han saknade helt och hållet självkritik. Inte konstigt att han byter klubb varje sommar – för vem orkar egentligen med en sådan person i längden?

Skulle förresten vara intressant att se resultaten av de fystester som Kaka har genomgått de senaste åren. Tänker på t.ex löptester över 50-100 meter. Han måste ju vara flera sekunder långsammare nu än för bara två år sedan.

Holland har egentligen en backlinje som inte borde hålla – i synnerhet mittbackarna håller ju relativt låg klass – och dessutom är Robin van Persie ljusår från toppform. Ändå besegrade de Brasilien – starkt. Nu har de alla förutsättningar att gå till final.

Uruguay – Ghana utvecklades ju till en fullständigt galen match! Brott lönade sig när Luis Suarez stod på mållinjen och räddade bollen med handen och Asamoah Gyans straffmiss var bland det absolut mest dramatiska som jag någonsin har sett i en fotbollsmatch.

Jag gläds även åt att min personliga favorit Diego Forlan gjorde ett snyggt frisparksmål. Han är en magisk spelare, en fullfjädrad världsklasspelare. Hans karriär förtjänar fler stora framgångar.

Ghana har förstås gjort en fruktansvärt bra turnering utifrån sina förutsättningar. Nu ska det bli intressant om se kan vidareutveckla det här laget – och givetvis spetsa till med Michael Essien – eller om de stagnerar, som afrikanska lag tenderar att göra när de presterar i stora mästerskap.