Nu har Liverpool i allra högsta grad häng på den eftertraktade fjärdeplatsen igen. Detta efter 2-0 mot Tottenham.

Liverpool spelade varken snyggt eller effektivt, men sammantaget skapade man ovanligt många målchanser, och borde naturligtvis ha gjort 2-0 långt innan Dirk Kuyt placerade in sin andra straff och tillika sitt andra mål i matchen.

Jo, han slog ju två stycken straffar. Den första fick slås om eftersom både med- och motspelare löpte in i straffområdet långt innan Kuyt slog straffen.

Kuyt blev alltså tvåmålsskytt, men min spontana känsla var ändå att holländaren inte var den stora hjälten i Liverpool.

Kvällens hjälte & ”Man of the Match” var istället Sotirios Kyrgiakos, som åter igen var snudd på vansinnigt bra i mittförsvaret. Greken var en murbräcka som varken den vandrande pinnen Peter Crouch eller någon annan Spursspelare kunde passera utan att bli av med bollen först.

Resterande delar av försvaret var också bra, och Javier Mascherano & Lucas Leiva kämpade hårt mot krigaren Wilson Palacios och de andra motståndarmittfältarna.

Pepe Reina var som vanligt bra.

Phillip Degen startade märkligt nog på högermittfältet. Schweizaren kämpade tappert, men såg obekväm ut i offensiva avslutningssituationer.

För att kommentera inhopparnas insatser, så tycker jag att både Maxi Rodriguez och David N’Gog såg pigga ut.

N’Gog hade ett par väldigt bra och viktiga aktioner, som alla kom mot den inhoppande mittbacken Sebastien Bassong.

Lyckat byte av Benitez – misslyckat byte av Redknapp.

Dessutom fick Alberto Aquilani värdefull speltid. Han blir bara bättre och bättre. Och Albert Riera var tillbaka och tillförde viktiga egenskaper till laget.

Nåja. Åtminstone en kväll att glädjas åt. Förhoppningsvis kan laget fortsätta så här, och få in någon ytterligare förstärkning innan transferfönstret stänger.

Den här segern var rent nödvändig, och nu är fjärdeplatsen i allra högsta grad en realistisk målsättning igen.

3 kommentarer
  1. Riktigt skön seger, och även om inte spelet totalt sett var på högsta nivå tycker jag man såg en viktig skillnad i inställning. Idag var suget efter en vinst betydligt starkare än rädslan för en förlust, och bitvis var det riktigt bra kvalité på både passningsspel och skapandet av målchanser. Ett par mål till skulle vi haft, men det här var en bra början på vad jag hoppas blir vändningen på denna hittills så bedrövliga säsong.

    Som Kyrgiakos spelat de senaste två matcherna måste han helt klart föras upp på Rafa´s inte allt för långa lista av lyckade värvningar 🙂

    • Jag tycker fortfarande greken men av de offensiva spelarna tycker jag att Aquilani var bäst.

Kommentarer är stängda.