[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Enligt The Telegraph kan Manchester City och PSG ligga risigt till hos UEFA. Orsaken till detta är föga oväntat klubbarnas enorma spenderande på transfermarknaden, som inte synkar med UEFA:s omtalade Financial Fair Play-regler.

City

The Telegraph skriver att City och PSG kommer att straffas stenhårt om de inte presenterar nya bevis till sitt försvar inom de närmaste dagarna. Betydligt fler klubbar, enligt tidningen ”fewer than 20 teams under threat of sanction…” kommer att straffas, men det är City och PSG som kommer att straffas allra hårdast.

Tidningen uppger att City och PSG visserligen inte kommer att uteslutas från Champions League utan att det istället är troligare att bestraffningen blir dryga böter eller ett så kallat ’transfer embargo’, som ju Barcelona nyligen råkade ut för på grund av andra orsaker.

Samtidigt har The Telegraph fått bekräftat av Manchester United, Arsenal och Chelsea att de inte tillhör de klubbarna som är under fortsatt utredning och således riskerar att bestraffas.

Liverpool nämns inte överhuvudtaget, men det har tidigare framkommit uppgifter som gjort gällande att LFC inte är under utredning av den enkla anledningen att man inte har deltagit i Europa-spel den här säsongen.

Läs hela The Telegraphs artikel HÄR.

* * *

And a few transfer rumours…

Liverpool kollar på Lilles belgiska tonårsanfallare Divock Origi (HLN).

http://twitter.com/FabrizioRomano/status/455715281600798720

Scouter från Liverpool, Everton och Arsenal var nyligen på plats för att granska Stefan de Vrij och Daryl Janmaat i Feyenoords match mot PSV, men scouterna blev inte imponerade av vad de fick se (De Telegraaf).

Manchester United erbjuder Toni Kroos en veckolön på hela £260 000 för att ansluta. Bayern München insisterar på att Kroos inte är till salu, men United tror att de kan signa mittfältaren om han pushar för en flytt (The Guardian).

6 kommentarer
  1. Då gäller det att vi inte går allt för crazy i sommar om nu FIFA ska börja ta i med hårdhandskarna. Vi behöver dock stärka truppen ganska rejält ifall vi ska orka slåss på alla olika fronter nästa säsong, men hoppas att vi handlar smart och inte pungar ut onödigt höga summor på våra targets. Dock kommer vi ha ett ganska bra läge när vi förhandlar, då vi kan erbjuda CL-spel där Tottenham (som snor alla våra targets) och Man Utd inte kommer att ha den fördelen.

    Dock kommer inte Barkley hamna hos oss, hur mycket vi än vill det. Hoppas dock Plankan kan bli aktuell igen och några av de spelarna som ni scoutat. Spännande transfersommar har vi absolut att se fram emot, nu när vi slåss på samma premisser med CL-spel i det kommande.

  2. Men är det inte en fråga om ifall man har täckning för de pengar som spenderas? Jag menar om man tar ett extremt exempel, United som har extremt stora (legitima) intäkter borde ju kunna spendera nästintill hur mkt som helst utan att åka fast medans exempelvis City signar som galningar utan att ha så mkt normala intäkter (sponsorpengar, biljettintäkter, merch etc) borde ligga i farozonen. Vi spenderar väl inte mer än vi har nu för tiden?

  3. Undra vad vår transferbudget kommer ligga på till sommaren, borde ju ha en hel del att spendera med tanke på att vi inte handlade något i Januari, ser ut att få inkomster för CL-kvalifikation samt större prispengar för vår ligaplacering. Förstaplatsen sägs ju generera 100 miljoner pund exempelvis.

  4. Då kanske det endast blir Merseyside man kan flytta till om man vill ha spela i PL samt CL nästa säsong.

  5. Om Barkley nu ska vara aktuell(vilket känns ganska långt borta) undrar man ju hur statusen angående Will Hughes är? Inga news på den fronten?

Kommentarer är stängda.