__________

Laget:

Startelvan: Jones, Johnson, Carragher, Skrtel, Agger, Gerrard, Spearing, Henderson, Downing, Carroll, Suarez.

Bänken: Gulacsi, Enrique, Maxi, Kuyt, Shelvey, Kelly, Bellamy.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Everton 2-1 (0-1, 2-0)
0-1: Nikica Jelavic 24′
1-1 Luis Suarez 62′
2-1: Andy Carroll 87′

Skott på mål: 5 – 4
Skott utanför: 8 – 5
Inlägg: 21 – 13
Hörnor: 6 – 4
Offsides: 2 – 2
Gula kort: 2 – 3
Totalt antal passningar: 441 – 351
Passningsprocent: 79,1 – 69,2
Bollinnehav: 55,8% – 44,2%
Bollinnehav första halvlek: 54,3% – 45,7%
Bollinnehav andra halvlek:  57,3% – 42,7%

* * *

Liverpool avancerade till final i FA-cupen via 2-1-seger mot Everton. Det var en triumf som satt långt inne, då man skaffade sig ett onödigt underläge som man tvingades vända till seger.

Ja, Evertons ledningsmål i den 24:e minuten var sannerligen inget mål som Everton spelade sig till själva. Carragher och Agger har spelat tillsammans under många år, men det var tack vare en kommunikationsmiss mellan de två mittbackarna som Jelavic kunde göra matchens första mål. Linjedomarens agerande höll i och för sig lika låg klass som Liverpoolbackarnas, men samtidigt har jag faktiskt förståelse för att han inte kunde förutspå händelseutvecklingen och därmed inte ”ligga i linje” i den situationen.

Everton försvarade sig visserligen helt okej, men deras anfallsspel var obefintligt. Därför var det någon slags universell rättvisa som gjorde sig gällande när Suarez kvitterade till 1-1 efter ett enormt försvarsmisstag av Distin. Kvitterat i både mål och misstag – rättvist!

Liverpool var klart bättre sett till hela matchen. Man skapade betydligt fler chanser och Everton hängde inte med under de perioder av matchen som Liverpool lyckades skruva upp passningstempot. Matchen såg länge ut att gå till förlängning, men då nickade Carroll in 2-1 i den 87:e minuten. Den nyligen inbytte Bellamy fixade både frisparken och slog densamma på Carrolls skalle – fingertoppskänsla av Dalglish att byta in walesaren. Samtidigt fanns en del frågetecken kring laguttagningen, då Carragher åter igen var inblandad i ett baklängesmål och Henderson – som får fortsatt mycket speltid – inte fick ut någonting den här gången heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Hur tänker KK??????
  Gör mål och du får sitta på bänken????
  Men han vill ha in sin gullpojke så maxi får snällt flytta på sig…..

 2. Blir en spännande match!
  Vi har spelat som bäst när Spearing och Gerrard spelat ihop för då kan Gerrard koncentrera sig mer på det offensiva än det defensiva spelet.
  Känns som att vi kommer vinna idag!!

 3. Varför kör man inte på med den vanliga backlinjen, dvs Johnson, Skrtel, Agger och Enrique. Sedan Spearing och Gerrard framför. Som yttrar borde väl Downing och Bellamy spela alternativt Maxi. Jag kan inte riktigt förstå hur KK tänker men vi får väl se.

 4. Värdelös startelva, vafan håller Kenny på med?

 5. Vad har jag missat vakna nyss, aldrig mer alkohol fyfan

 6. kenny har verkligen noll känsla som spelar carragher… all respekt för vad carra gjort för oss men lika fantastisk och dominant som han än gång var lika dålig är han tyvärr nu…

 7. Carroll är alldeles för valpig. Dålig kyla och utvecklings kurva! Sammanfattning av säsongen är osäker och ostabilt,, come on pool!!! Visa kvalitén som finns där någonstans…

 8. Jaaaaaaa! Fingertopps känsla på det bytet till Bellamy King Kenny!

 9. Riktigt bra match av Carroll! Vann nog nästan alla luftdueller och hade några fina skarvar dock så finns det för långsamma yttrar som inte kunde ta vara på dom.
  Sen så måste man ju bara ifrågasätta uttagningen av Carragher. Ja han är en legend men han håller inte när man har en backlinje utan skador. Finns ju en anledning till att man släppte in så lite mål under hösten då man spelade med Johnson-Skrtel-Agger-Enrique. Bara för att det är Everton och semifinal på Wembley så ska man inte spela med han då han sprider sådan osäkerhet.
  Rätt så stabil insats av Jones i målet, några tveksamma utboxningar men släppte inga onödiga och farliga returer.

 10. Kom igen nu, sluta gnäll! LIVERPOOL ÄR I FA-CUPFINAL!!!

 11. Jag tyckte inte att Carroll var särskilt bra idag, men samtidigt så hade han ju en snudd på omöjlig uppgift i första halvlek. I andra kommer han till lägena, men missar tre, innan han sätter den fjärde chansen. Men känns som att han åtminstone tar sig till chanserna nu och han är ju faktiskt delaktig i spelet nu genom sina skarvar som Pepe säger. Hoppas att han fortsätter på inslagen väg, för när gjorde Carroll senast mål två matcher i rad? Måste varit i Newcastle.

  Bra byten idag också av Kenny för en gång skull. Att ta ut Downing och Henderson var givetvis helt rätt och jag tycker att Maxi och Bellamy gjorde det riktigt bra när de kom in. Vi glömmer väl Maxi’s miss vid läge 2-1. Han kan göra mål i finalen istället! 😉

  Ha en underbar kväll alla! Lika bra att passa på att njuta medan man kan! YNWA 🙂

 12. No #98: Han gör inte bara mål två matcher i rad utan han AVGÖR dom dom båda i slutminuterna! Måste vara bra för självförtroendet och lugnar kritikerna lite grann. Skulle han lyckas avgöra FA Cupen så är han värd en riktig chans nästa säsong. Sen så la han sig nog inte ner i en enda nickduell som han gjorde hela tiden när han va som sämst i höst. In i gymmet i sommar så kommer han att vinna allt i luften till hösten!

  Den stora fördelen med att spela Carroll är att Suarez får mycket mer ytor, har någon som skarvar bollar till han samt att försvararna har mycket jobbigare att avgöra vem dom skall markera.

  Håller med om att det var kanske första matchen som bytena var helt rätt. Maxi förtjänade att va 1:a alternativ efter Blackburn matchen och Bellamy visade sig vara matchavgörande med sin frispark!

 13. Kul med Carroll,mycket bra idag…..fast jag vill att han håller sig ännu mer i straffområdet när vi har kontroll på bollen….då rinner det till några extra mål för han…….

 14. Carroll var grym i andra halvlek. Det är så vi vill se honom spela! Nu har han gjort två bra matcher och förtjänar verkligen en plats i elvan framöver.

  Magisk andra halvlek av LFC. Kändes verkligen äckligt tungt efter första. Riktigt starkt att ta sig till ännu en final.

 15. Känns helt underbart att vara i ännu en final den här säsongen! Carroll har fått utstå mycket kritik, även av mig, men igår var han riktigt, riktigt bra. Om han kan fortsätter så kommer han nog bli en viktig kugge nästa säsong.

  Tottenham-Chelsea ikväll. Vem vill ni möta i finalen? Själv hoppas jag på Chelsea. Skulle vara härligt att knäppa Judas på näsan 🙂