Det händer grejer i U17-EM.

England besegrade nyligen Frankrike med 2-1 i ena semifinalen och får således möta Spanien i söndagens final.

Ipswichs hyllade supertalang Connor Wickham (#17) gjorde båda Englands mål mot Frankrike. Den stora anfallaren värderas redan till £5 miljoner och förväntas bli en storspelare i framtiden.

Liverpool representerades av två spelare mot Frankrike. Det handlade om Conor Coady (#4), som är lagkapten för England, och Andre Wisdom.

Min kontakt, som har sett samtliga Englands matcher, menar att Coady överlag har gjort en gedigen turnering hittills, även om han har varit lite upp och ner. Innermittfältaren assisterade förresten till ett av Wickhams mål mot Frankrike.

Den robuste Wisdom har också varit lite ojämn, men kan överlag vara nöjd med sin insats, vilket naturligtvis gäller mer eller mindre samtliga engelska spelare, med tanke på deras kollektiva framgång.

Spanien har förresten – som vanligt – riktigt bra årskullar på gång. Anfallaren Paco Alcácer, som även är lagkapten, har gjort 6 mål i EM-slutspelet och sammanlagt 14 mål när kvalet inkluderas.

14 mål är faktiskt rekord. Paco har slagit tysken Manuel Fischers fyra år gamla rekord, som var 13 mål. Fischer, som numera är 20 år, har dock lyckats sämre på seniornivå, och har ännu inte etablerat sig i Stuttgarts A-lag.