Liverpool brukar sällan hugga på brittiska talanger som huserar i The Championship.

Theo Walcott gick till Arsenal, likaså Aaron Ramsey, medan Gareth Bale gick till Spurs. Och så vidare…

Nu är det dags för nästa våg av hypade britter att flytta från den näst högsta ligan till den högsta – Premier League.

Ipswich Town verkar ha fått fram en talang över det vanliga. Han heter Connor Wickham, och är en 191 centimeter lång anfallare.

Den blott 16-årige Wickham har faktiskt redan gjort två A-lagsmål för Ipswich. Båda målen gjorde han på Shrewsbury i Carling Cup, men han har även spelat bra i ligaspelet.

Enligt The Independent är Chelsea väldigt intresserade av att värva Wickham.  Aston Villa och  flera andra PL-klubbar sägs också vara ute efter tonåringen.

93:an Wickham har för övrigt gjort 4 mål på 4 U17-landskamper för England.

En annan tonåring som är högaktuell att flytta från The Championship till Premier League är Crystal Palaces Victor Moses, 18.

Moses kan spela som vänstermittfältare eller anfallare. Trots sin unga ålder har den snabbe spelaren redan spelat 50 ligamatcher för Palace och producerat 5 mål på dessa.

Victor-Moses_1461449c

Enligt både The Daily Star och The Mirror har Palaces ekonomiska problem gjort att de har sänkt prislappen på Moses. Tidigare var den mellan £3 och £5 miljoner – vilket avskräckte intresserade klubbar – men numera ligger den på £1 miljon plus vissa eventuella  prestationsbaserade tillägg.

Arsenal och kanske framförallt Spurs uppges vara mest intresserade av Moses. Klubbar som Everton och Wigan nämns också i sammanhanget.

Moses är för övrigt ordinarie i Englands U19-landslag.

Vågar man hoppas att någon av dessa två talanger hamnar i Liverpool? För £1 miljon känns Moses onekligen som en prisvärd spelare.