Av allt att döma avser Liverpool att föryngra truppen i sommar. Jag bestämde mig för att göra en snabblick över hur truppens åldersstuktur ser ut i dagsläget.

1978: Jamie Carragher.
1979: Fabio Aurelio, Soto Kyrgiakos.
1980: Steven Gerrard, Dirk Kuyt, Christian Poulsen.
1981: Paul Konchesky (utlånad), Maxi Rodriguez, Joe Cole, Milan Jovanovic.
1982: Brad Jones (utlånad), Pepe Reina.
1983: Raul Meireles.
1984: Glen Johnson, Daniel Agger, Alberto Aquilani (utlånad), Martin Skrtel.
1985:
1986:
1987: Luis Suarez, Lucas Leiva.
1988: Jay Spearing.
1989: Andy Carroll, David N’Gog, Emiliano Insua (utlånad).
1990: Martin Kelly, Peter Gulacsi, Daniel Ayala (utlånad).
1991: Daniel Pacheco (utlånad), Danny Wilson.
1992: Jonjo Shelvey, Tom Ince.
1993: John Flanagan, Conor Coady, Suso Fernandez, Jack Robinson, Andre Wisdom.
1994: Raheem Sterling.
2011: Pedro Lucas Leiva.

Så, vad vill jag ha sagt med detta? Jo, jag tänker naturligtvis inte bara framföra truppen på detta sätt utan att kommentera varför. Jag menar att genom att framställa truppen på det här sättet ser man en tydlig indikation på att Liverpool saknar spelare som är i sina bästa år. Som peakar just nu. Som varken är talanger eller veteraner.

Jag menar, vilka i Liverpools trupp är egentligen som bäst nu? För mig är det uppenbara svaret Reina (dock målvakt), Meireles, Agger (så skadedrabbad) och Skrtel. Liverpool saknar helt och hållet spelare födda 1985-1986. Kanske inte så konstigt att Dalglish kollar på spelare som Ashley Young, Gary Cahill, Charlie Adam och Matt Jarvis?

* * *

Everton nitade Liverpool i gårdagens U18-match. Det var aldrig något snack om saken. Everton gjorde två snabba mål och trummade vidare – till slut vann de med förnedrande 4-0. Everton var klart bättre. De var starkare och hungrigare. Liverpool saknade visserligen många spelare – inklusive megatalangen (tycker faktiskt det är befogat att kalla honom det) Raheem Sterling – men det får ändå inte se ut så här.

Jag såg matchen och den enda spelaren jag är beredd att ge godkänt är Conor Coady. Mittfältaren gjorde en bra match, trots att laget som helhet såg viljelöst ut i det offensiva spelet, och allmänt pojkaktiga ut i det defensiva spelet. Liverpool hade en överårig spelare med i form av Tom Ince; han hade knappt ett rätt. Inces kontrakt med klubben går ut efter säsongen och tidningarna menar att Liverpool ”fruktar” att han ska bli värvad av en konkurrent. Njae, jag är inte livrädd. Tror snarare Liverpool är tveksamma till om det överhuvudtaget är värt att förlänga med honom. Ince spelar mer för sig själv än laget och det finns andra spelare som är betydligt större löften, tycker jag.

Nåja, well played, Everton. Det finns uppenbarligen mycket talang i staden Liverpool. För Liverpools del innebär segern att man får svårare att vinna U18-serien, där Everton är värsta konkurrenten, men man har fortfarande slagläge. Det blir dock svårt eftersom man tvingas klara sig utan ett helt gäng engelska landslagsmän under slutspurten. Jag kan inte riktigt förstå hur det kan komma sig att landslagsläger/landskamper/landslagsturneringar krockar med slutet av en serie. Schemaläggarna hindrar ju Liverpool från att skapa en vinnarkultur hos talangerna. Det är inte vettigt.

Jag tror att Sterling, Coady och Andre Wisdom har goda chanser att spela A-lagsfotboll nästa säsong. Kanske även ”Suso” Fernandez, men det känns tveksamt. Han räcker ännu inte riktigt till mot fysiskt starka motståndare, vilket man inte minst såg i fiaskomatchen mot Everton. Och då är ändå Evertons U18-spelare ganska mycket mindre och snällare än etablerade PL-spelare…

* * *

Senare under gårdagen vann Stoke med 3-0 mot Wolves. Stoke gjorde välförtjänt 1-0, men de andra två målen var ren tur. Flipperspel, turliga studsar, och så vidare. Tungt för Wolves, men de förtjänade inte ett bättre öde. Duktige Wayne Hennessey räddade laget från att släppa in betydligt fler baklängesmål.

Hennessey har imponerat i många matcher den här säsongen. Kan inte tänka mig att han blir kvar om Wolves åker ur Premier League. Matt Jarvis var förresten ovanligt anonym, men utgör alltid ett hot.

* * *

Real Madrid – Barcelona 0-2 Messi(2). Jag tippade rätt. Både resultat och målskytt(ar). Ganska stolt, faktiskt.