Lucas Leiva spelar redan i Liverpool. Nu är klubben intresserade av att köpa ytterligare en Lucas – nämligen Lucas Rodrigues Moura da Silva – som också går under artistnamnet Lucas.

Lucas II, som vi kan kalla honom så länge, är en 18-årig offensiv mittfältare som har gjort dundersuccé i São Paulo den här säsongen. Dessutom gjorde han ett fantastiskt mästerskap i den sydamerikanska U20-turneringen, som spelades för några månader sedan. Det fina spelet gav sedermera honom chansen i A-landslaget, där han nyligen debuterade i landskampen mot Skottland.

Rörande Liverpool intresse för Lucas II bekräftas detta av brassens agent Wagner Ribeiro, som påpekar att Bayern München också vill signa spelaren.

”Bayern kom med ett förslag på 20 miljoner euro när han var med landslaget i Peru”, sa Ribeiro till det brasilianska tv-programmet Mesa Redonda.

Liverpools intresse är desto mer färskt. Häromveckan var Ribeiro i England och då blev han kontaktad av representanter från Liverpool.

”Jag var i London och blev kontaktad av en direktör från Liverpool för att inleda förhandlingar med Sao Paulo. Jag vidarebefordrade informationen till Leco (Sao Paulos vicepresident)”, sa Ribeiro, som dock tillade att den brasilianska klubben inte är särskilt pigga på att släppa spelaren.

Lucas II har en klausul på 80 miljoner euro i sitt nuvarande kontrakt, men tros kunna flytta för en betydligt mindre summa än så.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o5jb0Nyj08M[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s8afLy76pxM[/youtube]