Inför matchen:

Efter 0-0 i Prag väljer King Kenny att mönstra följande lag i returen på Anfield: Reina, Kelly, Wilson, Agger, Kyrgiakos, Meireles, Lucas, Poulsen, Kuyt, Cole, Ngog.

Avbytare: Gulacsi, Pacheco, Jovanovic, Maxi, Carragher, Spearing, Skrtel.

Liverpool hade inga större ambitioner att vinna den föregående matchen lagen emellan, men det lär bli annorlunda ikväll. Prag kommer troligtvis att få stöta på ett betydligt offensivare Liverpool, som givetvis vill – och i stort sett måste – vinna kvällens match på Anfield.

Matchtips: Liverpool – Sparta Prag 3-0.
Målskyttar: Cole (2), Meireles.

* * *

Efter matchen:

Liverpool lyckades vinna med 1-0 efter ett sent mål av Kuyt.

Faktum är att detta kunde ha gått lite hur som helst, och var ovisst in i det sista. Kuyt gjorde sitt mål i den 86:e minuten och det blev ju avgörande – men det kändes inte säkert förrän domaren blåste för slutsignal.

Liverpool hade flest klara målchanser i matchen. Dessvärre var det paradoxalt nog fel spelare som fick chanserna. Ja, det är ju lite av en paradox att den enda anfallaren som laget ställde på banan – N’gog – också verkade vara den sämsta målskytten. N’gog fick tre extremt bra målchanser; den här gången kan fransmannens ”anhängare” verkligen inte skylla hans dåliga insats på medspelarna, vilket de ju i princip alltid brukar göra annars, nej, den här gången får N’gog ta fullt ansvar för sitt målsumpande som mycket väl kunde fått ödesdigra konsekvenser för laget.

Sparta Prag spelade bra. Backade inte hem överdrivet mycket. Försökte behålla bollen inom laget. Spelade med fantasi och rörelse. Ja, de gjorde helt enkelt en stark insats utifrån sina förutsättningar. Om de hade haft mer kvalité i avsluten hade de troligtvis slagit ut Liverpool. Lyckligtvis var Prag, liksom N’gog, uddlösa.

Liverpool vann rättvist, men Prag kan vara stolta över sin insats. De hade kunna gjort spelat handsbollsförsvar, men de valde som sagt att göra detta till en rolig match. Liverpool gjorde ingen jättematch, men med en acceptabel anfallare är jag övertygad om att man hade vunnit med ett par-tre mål.

Spelarkritik:
Reina – Gjorde väl det han skulle. Extra plus för bra utkast och frisparkar.

Kelly – Bäst på plan i första halvlek, bytte i halvtid pga skadekänning.

Kyrgiakos – Som vanligt dominant i luftrummet, borde nog fått en straff med sig i samband med en hörna.

Agger – Såg stark ut och var skicklig med bollen.

Wilson – Mittback som spelade vänsterback. Stabil, men tog inte offensiva intiativ. Slog kanske lite väl långa passningar, men å andra sidan var de oftast välriktade.

Kuyt – Bäst i andra halvlek. Tog därmed stort ansvar i ett viktigt skede av matchen.

Poulsen – Hängde inte med varken med eller utan boll.

Leiva – Helt okej, men inte mer. Fast inte det lättaste uppdraget att spela med usle Poulsen.

Cole – Försökte verkligen. Man såg hans teknik och kvickhet, men saknar matchtempo. Självförtroendet ser ut att komma mer och mer.

Meireles – Missade en väldigt fin målchans, men var helt okej överlag. Slog för ovanlighetens skull(?!) bra hörnor.

N’gog – Sämst på planen, inklusive samtliga tjecker. Hans målsumpande höll på att kosta Liverpool avancemang. Man behöver bättre backups än honom.

Inhopparna;
Carragher – Hoppade in i halvtid, märktes att han försökte leda laget. Ville mycket men passningsspelet var bedrövligt.
Skrtel – Spelade ytterst lite.
Spearing – Spelade andra halvan av andra halvlek, kändes som en frisk fläkt. Ville framåt med bollen och överglänste verkligen Poulsen. Nästa match måste Dalglish välja Spearing istället för Poulsen, om han ställs inför att välja mellan dessa.