Liverpools renovering av spelartruppen försvåras av att en del icke-framträdande spelare sitter med feta flerårskontrakt. Utan att nämna några namn höjer Roy Hodgson ett varningens finger till dessa.

”It’s the usual question – money versus playing. How much does playing mean to you and how much does money mean to you?

”Some players not in the team will find other clubs want them, but the same sum of money [in wages] is not there. So the player has to ask if they are so uninterested in playing, will they sit for three years despite the fact that the club has made it perfectly clear they don’t want them and there’s no game for them.

”If they want that for three years, they’ve virtually got to kiss [their career] goodbye. If you spend three years on your backside, not kicking a ball apart from the odd reserve game, you’ll find you’re not going to be a player at all.”

Den som nämns flitigast i sammanhanget är Milan Jovanovic, som Liverpool troligtvis måste betala en stor summa för att bli av med, eftersom ingen klubb är intresserad av att ta över hans lön på £60 000 i veckan. Andra högavlönade spelare är t.ex Joe Cole [90 000 i veckan], Ryan Babel [70 000] och Glen Johnson [120 000]. Inga små löner, precis. (The Daily Mail).

* * *

Alex Ferguson förväntas få £50 miljoner att spendera i januari. Den gamle gamen vill gärna få in en målvakt, även om han kan tänka sig att vänta tills i sommar. Hur som helst, de namnen som han helst av allt skulle rekrytera är Pepe Reina samt David de Gea (The Daily Mail).

* * *

Dagens trevligaste rykte hämtar vi från England och The Telegraph:

Liverpool försöker sy ihop en deal för Edin Dzeko, även om man stöter på hård konkurrens av Manchester City. Wolfsburg kräver en oerhört stor summa pengar för 24-åringen, och är beredda att låta honom lämna.

Wolfsburg är öppen till Liverpools förslag att inkludera spelare i affären – Ryan Babel och Daniel Agger är de spelare som den tyska klubben föredrar. City har bekräftat att de för en dialog med Wolfsburg, och är angelägna om att inkludera Emmanuel Adebayor i affären, men den sistnämnde vill inte flytta till Bundesliga.

Till skillnad från tidigare år, kan detta januarifönster bli aktivt och prisvärt, eftersom både agenturer och klubbar uppges vara i ekonomiska bekymmer och således i behov av försäljningar. En erfaren VD i en klubb sa; “I have never seen anything like it at this time of year. There are agents aggressively pushing players and sometimes several different agents all working for the same player.”

* * *

Både Liverpool och Spurs är intresserade av Luis Suarez, som skulle kosta omkring £20 miljoner att köpa loss från Ajax (The Mirror).

* * *

Liverpool, Newcastle och West Ham är intresserade av Shaun Wright-Phillips (The People).

Liverpool, Manchester City och Everton visar intresse för Espanyols anfallare Pablo Osvaldo, som skulle gå på omkring £10 miljoner (The People).

Manchester United och Real Madrid är mycket intresserade av Eden Hazard, men även Liverpool, Inter, Barcelona och Arsenal visar intresse för belgaren (The People).

Liverpool och Arsenal trodde att de var de PL-klubbar som låg bäst till för att signa Eden Hazard, men nu har Manchester United tagit täten. Hazards prislapp ligger på £20 miljoner (The Daily Star).

Manchester City och Newcastle förhandlar om Andy Carroll. Anfallaren, som är Citys ”number one target”, beräknas kosta omkring £20 miljoner (The Daily Express).

6 kommentarer
 1. Tror tyvärr det blir svårt för Liverpool att få in Dzeko. Även om man inkluderar Agger (enormt skadedrabbad) och Babel (har inte varit så bra) så kommer Dzeko bli dyr. Antagligen för dyr för Liverpool.
  Men drömma kan man alltid göra…=)

  • Fast om Dzeko kostar (max) £34m, Agger värderas till £10-12m och Babel £7-9m så behöver det ju inte bli någon enorm summa som läggs till. Men Liverpool skulle ju behöva införskaffa en ny mittback också i så fall, förmodar jag.

 2. Kingpin/
  Jag tror att du underskattar NESV finansiella kraft. Om det är rätt spelare i rätt ålder så kommer vi med största sannolikheten att ha råd. £34M är en struntsumma om vi jämför med värvningarna som dom gjort i baseball. Där har dom lagt ut en summa som är det dubbla ungefär.
  Edin Dzeko är en spelare som har en uppenbarlig stor potential, bra ålder och är en spelartyp som vi söker och har sökt i 2 års tid. Så omöjligt är det inte, sen att han kommer att gå i januari är ju en annan sak, där är jag mer tveksam.

  Jag tror att vi i vilket fall som helst kommer att värva en ny mittback eftersom backlinjen vi har nu uppenbarligen inte håller. Och då talar jag främst om Skrtel som enligt mig ställer till en hemsk oreda bakåt. Gary Cahill ligger antagligen närmast till hands, detta eftersom han har en liknande spelarstil som just Daniel Agger har.

 3. Ser gärna en vänsterback också.Sitter och tittar på Newcastle och blir imponerad av Jose Enrique.Känns som en bra värvning till ett hyfsat pris.

 4. Danny Wilson borde snart vara lösningen på mittbacksproblemet. Mogen för sin ålder och spelskicklig, har redan debuterat för Skottlands landslag. Tycker att han borde få några matcher nu runt nyår när truppen behöver roteras.

 5. Håller med dig Andwa, Danny Wilson är hela mittbackslösningen för Liverpool därimot skulle man ändå vilja få in Gary Cahill så att de två blir lekkamrater på backlinjen.

Kommentarer är stängda.