Liverpool ryktas ständigt vara ute efter en av världens absolut dyraste fotbollsspelare.

Kylian Mbappé har levererat på den absolut högsta nivån i flera år, trots att han fortfarande bara är 20 år gammal. Att kalla Mbappé för ett underbart eller supertalang vore närmaste understatements. Han har massvis med kvalitéer, han gör mål, han verkar vara den perfekta unga idrottsmannen utanför planen och så vidare… Han är förmodligen den spelaren som alla storklubbar skulle välja om de fick möjligheten att värva en spelare till sitt lag.

Alla vill ha Mbappé när han lämnade Monaco. Även Liverpool var ute efter honom. Enligt flera initierade LFC-journalister träffade Jürgen Klopp den dåvarande tonåringen, som ju i slutändan valde spel i PSG. Därmed kunde Mbappé stanna i sina hemtrakter, fortsätta spela i samma liga och förstås tjäna en rejäl hacka också. Det var ett logiskt klubbval vid tidpunkten, men PSG:s lagbygge har inte lyckats etablera sig som ett av Europas bästa och visst är känslan att Mbappé förr eller senare bör ta klivet till en ännu bättre liga?

Mbappé ryktas egentligen bort från PSG mest hela tiden. Real Madrid är den klubben som oftast nämns i sammanhanget, men det händer att även Liverpool länkas samman med honom. Detta har blossat upp igen på sistone, möjligtvis eftersom Liverpools nya tröjsponsor Nike också sponsrar Mbappé.

När Klopp får frågor om Mbappé är han tydlig med sin beundran för spelaren, men tillägger att anfallaren är omöjlig att köpa loss från PSG och menar att det är ”no chance” att han hamnar i Liverpool. Samtidigt ger insatta journalister, som Chris Bascombe på Telegraph, en annan bild av situationen. Bascombe uppger att Liverpool följer händelseutvecklingen kring Mbappé och om han vill lämna PSG för en ny utmaning – och om han föredrar Premier League framför Spanien – så betraktar Liverpool sig själva som en attraktiv destination.

Bascombe påpekar också att Liverpool (nästan) inte köpte spelare förra sommaren; det in kombination med ökade intäkter innebär att man aldrig har varit bättre rustade att köpa in riktiga toppspelare.