Giganter i dragkamp om det tyska underbarnet.

Förra veckan gjorde Bayer Leverkusens tränare Peter Bosz ett utspel om att Kai Havertz förmodligen kommer att säljas i sommar – och att klubben kommer kräva mer än €100m för honom. Det finns massvis med intresse för Havertz – som tillsammans med Jadon Sancho bör betraktas som de bästa unga spelarna i Bundesliga – och glädjande nog är Liverpool ett av de absolut hetaste spåren.

Det hetaste spåren, i tur och ordning, verkar vara Bayern München, Liverpool och Real Madrid. För några dagar sedan uppgav Sky Deutschland att Havertz helst vill till Bayern, men det är på intet sätt en enkel övergång att genomföra och hittills har ingen annan källa bekräftat de uppgifterna.

Idag skriver Sport Bild att Bayern räknar med att tappa intäkter på €100m av coronaviruset, och att de därför inte är beredda att matcha Leverkusens prislapp på Havertz. Samtidigt tror Bayerns ledning att både Liverpools och Real Madrids budgetar också påverkas av viruset, och kommer därför att försöka förhandla ner Leverkusens prislapp. Det är dock oklart hur Leverkusen tänker inför detta; ett alternativ är att Havertz blir kvar där ytterligare en säsong.

Parallellt med Havertz jobbar Bayern på att försöka signa Leroy Sané, som snart bara har 1 år kvar på sitt kontrakt med Manchester City. Det skriver Sport Bild, som också tillägger att det finns en intern konflikt inom Bayern kring en eventuellt värvning av Sané. Det är sportchefen Hasan Salihamidzic som vill plocka in Sané, medan tränaren Hans-Dieter Flick hellre vill få in Timo Werner.

Ja, samma Werner som sportchef Salihamidzic pratade om i medierna för några månader sedan, och hävdade att anfallaren inte kommer att värvas eftersom denne inte passar in i Bayerns spel. Sedan dess har Liverpool blivit storfavoriter till att signa Werner – men det återstår att se om Flick kan övertyga Salihamidzic om att damma av intresset för Leipzigspelaren. Det är dock oklart om Werner verkligen vill göra ett nytt försök att flytta till Bayern, då tyska medier tidigare rapporterat om en stor besvikelse och bitterhet från hans sida för hur Bayern skötte saken förra sommaren.

1 kommentar
  1. En annan spelare från Tyskland, Tolisso är tydligen tillgänglig enligt Bild. Det är en spelare som jag hoppades på att Liverpool skulle värva för flera år (ca 5) sedan. Sedan dess har jag tappat lite koll på tyska ligan och tolisso. Vad tror ni, är det en spelare som bör vara intressant för pool?

Kommentarer är stängda.