Stewart Downing har informerat Aston Villa om att han inte tänker att förlänga sitt kontrakt, som går ut om två år. Downing kostade Aston Villa £12 miljoner, men nu ligger hans värde på omkring £15 miljoner. Liverpool och Arsenal visar intresse (The Daily Star).

Liverpool är intresserade av Crewes talang Max Clayton. 16-åringen är en engelsk U17-landslagsanfallare (The Daily Mail).

Tottenham är beredda att sälja sina två bästa spelare, det vill säga Gareth Bale och Luka Modric. Bales prislapp ligger på hela £50 miljoner, medan klubben är beredd att sälja Modric för £20-25 miljoner – men endast om budet kommer från en CL-klubb (The Mirror).

Brad Friedel kommer att skriva på ett tvåårskontrakt med Tottenham istället för ett liknande avtal med Liverpool. Amerikanen kommer att bli förstakeeper i Spurs (The Mirror).

Liverpool och Arsenal vill ha Phil Jones, men såväl Spurs som Manchester City är också beundrare av den talangfulla mittbacken (The Mirror).

* * *

Uppdatering #1:

Gervinho kommer snart att ta ett beslut om var han ska spela kommande säsong: ”During the week I’ll announce my decision so that everyone knows. I love the Premier League, but I have interest from Spain and Germany as well, so let’s wait and see,” sa Gervinho (Skysports.com).

Liverpool, Arsenal och Newcastle är intresserade av Gervinho. De sistnämnda har budat £9,5 miljoner för hans tjänster (Skysports.com).

Liverpool har scoutat Monacos anfallare/högermittfältare Benjamin Moukandjo. Nu planerar man att buda på 22-åringen, som flyttade till Monaco så sent som den 31:a januari 2011 (Le Parisien).

Liverpool kan komma att utnyttja Monacos degradering genom att signa deras succéspelare Benjamin Moukandjo. Liverpool är imponerade av hans mångsidighet, då han har visat sig vara ytterst kapabel såväl på högerkanten som centralare positioner i banan (TalkSPORT).

Liverpool och Chelsea är intresserade av Ajax-mittfältaren Vurnon Anita, som nyligen skrev på ett nytt kontrakt med den holländska klubben. I det nya kontraktet finns en utköpsklausul på £12 miljoner (TalkSPORT).

Blaise Matuidi ser ut att hamna i Liverpool kommande säsong. Förhandlingar pågår fortfarande (Foott 365).

Juventus visar intresse för Simon Kjaer (Tuttosport).

* * *

Uppdatering #2:

Fler rykten om Monacospelare. Sydkoreansk media hävdar nämligen att Liverpool visar intresse för anfallaren Park Chu-Young. 25-åringens prislapp tros ligga på omkring 6 miljoner euro (Twitter).