[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

*Senaste uppdateringen i röd text.

* * *

Downing kan lämna Liverpool för £5 miljoner. Newcastle bevakar händelseutvecklingen kring yttermittfältare, som tackade nej till West Ham tidigare under sommaren. Liverpool hade hoppats att få £8 miljoner av West Ham, men Downing ville inte flytta till London. En flytt till nordöstra England vore däremot desto mer attraktiv i Downings ögon (The Telegraph).

Liverpool vill signa Diego Costa och är övertygade om att brassen gärna vill genomföra flytten. Man överväger vänsterbacksalternativ i form av Guilherme Siqueira och Aly Cissokho (The Guardian).

* * *

Downing ser ut att bli nästa högavlönade LFC-spelare att lämna klubben. Han värderas till £5 miljoner och Newcastle är intresserade (The Guardian).

* * *

Downing ser över sina alternativ sedan Liverpool informerat honom om att han inte längre är önskvärd i klubben. En annan spelare som är på väg bort är Skrtel, som är beredd att lämna (The Daily Mail).

Liverpool är beredda att sälja Downing för £5 miljoner (The Daily Star, The Daily Express).

* * *

Liverpool är på väg att skeppa Stewart Downing. Newcastle visar intresse för engelsmannen – och har blivit informerade av Liverpool om att han kan köpas för £5 miljoner. Nu håller Newcastle på att undersöka om Downing vill genomföra flytten, då han har uppgett att han vill tänka över sina alternativ. Tidigare under sommaren hade inte Downing några planer på att flytta, eftersom han sades ingå i Rodgers planer, men nu kan Liverpools besked om att han kan säljas för en liten summa ha fått honom att ändra inställning. Om Liverpool säger åt Downing att han inte kommer att få någon speltid så kommer han motvilligt att gå med på en övergång (The Liverpool Echo).

Liverpool har informerat Downing om att han kan lämna klubben och man är ute efter £5 miljoner för honom. Newcastle är intresserade – och Downing skulle gärna flytta dit. Yttermittfältaren har två år kvar på sitt feta kontrakt med LFC som ger honom en veckolön på £80 000 (The Times).

* * *

Igår tränade Daniel Sturridge åter igen för fullt och Rodgers är hoppfull om att han ska kunna delta i PL-premiären mot Stoke (The Times).

* * *

Martin Skrtel är den spelaren som Napoli prioriterar att signa till sin backlinje. Skrtel vill gärna flytta dit, för att spela under Benitez och tillsammans med Hamsik. Klubbarna har ständig kontakt om Skrtel och diskuterar en utlåning med köpoption (Gazzetta dello Sport).