Det är den tyska tidningen Bild som hävdar att Dortmund är intresserade av Andriy Voronin.

Anfallaren Alexander Frei har nyligen lämnat klubben för spel i Basel och de behöver naturligtvis hitta en ersättare till schweizaren.

Bild skriver att Dortmunds förstaval att ersätta Frei är Ivan Klasnic – ni vet kroaten som numera spelar i franska Nantes.

Andra namn som nämns är Lech Poznans 20-åring Robert Lewandowski samt alltså Voronin.

Eftersom Klasnic skrev ett fyrasårskontrakt med Nantes så sent som förra sommaren bör han stanna där, skriver Bild.

Vidare skriver tidningen att Dortmund skulle föredra att låna Voronin under en säsong och få en utköpsklausul, alltså samma typ av deal som Liverpool och Hertha Berlin hade för ett år sedan.

Voronin uppges vara positivt inställd att återvända till Bundesliga, där han ju har spelat sin bästa fotboll under karriären.

Benitez har sagt att Voronin skulle kunna figurera i planerna kommande säsong, men det är nog ingen som tror att ukrainaren är en ”untouchable” som Liverpool inte skulle lyssna på erbjudanden för.

Mitt tips är att Voronin går till Dortmund om de kommer med ett hyfsat erbjudande.

2 kommentarer
  1. fan låna inte ut honom mer, om han ska lämna ska han lämna permanent, men det skulle vara kul om han stannde och fick en chans till.

    • Jag håller med, inga fler lån. Har ingen koll på hans kontrakt, men det borde väl vara max två år kvar på det. Tycker att han är underskattad, men samtidigt behövs han inte om fler spelare (typ Sneijder, Silva) värvas. Då blir han bara en onödig lönekostnad.

Kommentarer är stängda.