På tisdagen förväntas Rory Donnelly prata med Kenny Dalglish om en eventuell flytt till Liverpool (BBC Sport).

Liverpool är nära att göra klart med Jordon Ibe (The Guardian).

Liverpool och Manchester United visar intresse för Xherdan Shaqiri. Uinted har hört sig för till schweizarens agent om en övergång för £10 miljoner, medan Liverpool har varit intresserade under en längre tid. LFC började nämligen intressera sig för Shaqiri redan under Hodgsons tid i klubben och Comolli har scoutat honom åtskilliga gånger sedan dess (The Daily Star).

* * *

Chelsea, Manchester City och Tottenham vill värva Jack Rodwell. Det är Chelsea som ligger i ”pole position” till att värva den engelska mittfältaren, som Everton troligtvis kräver omkring £20 miljoner för att släppa (Skysports.com).

Chelsea överväger att buda på Jack Rodwell. Everton vill ha omkring £20 miljoner för mittfältaren (The Mirror).

Andre Villas-Boas har identifierat Jack Rodwell som en utmärkt förstärkning och tror sig kunna värva mittfältaren nästa månad. Everton kommer att kräva £20 miljoner för Rodwell, men Chelsea förväntas start budgivningen på omkring £12 miljoner. En annan engelsman på Chelseas önskelista är Gary Cahill (The Daily Mail).

* * *

Arsenal är beredda att sälja Andriy Arshavin i januari – om de lyckas hitta en ersättare. Flera ryska klubbar är intresserade av Arshavin. En annan spelare som är på väg bort från Arsenal är Marouane Chamakh, som är ett intressant namn för PSG, Bordeaux och QPR (The Mirror).

Manchester United ligger närmast till hands för Cheick Tioté, som även är intressant för Chelsea, men en övergång kommer troligtvis inte att ske förrän nästa sommar (The Mirror).

Manchester United scoutade Cheick Tioté i Newcastles senaste match. Liverpool har också uttryckt intresse för ivorianen, medan Chelsea har varit intresserade under en längre tid  (The Daily Mail).

Anzhi Makhachkala vill värva Florent Malouda. De är beredda att ge honom £150 000 i veckan i lön. Salomon Kalou är också aktuell för Anzhi, men även Lokomotiv Moskva är intresserade av Kalou, som kan komma att kräva uppemot £120 000 i veckan (The Daily Mail).

Andre Villas-Boas har identifierat tre spelare till sommarens transferfönster; Edinson Cavani, Mario Götze samt Joao Moutinho (The Times).

Newcastle, Aston Villa och QPR är intresserade av Twentes brasilianska mittback Douglas, som gärna vill flytta till Premier League (The Evening Chronicle).

* * *

Vitesse vill värva Ventforet Kofus anfallare Mike Havenaar (Hochi Sports).

Borussia Dortmund är beredda att sälja Lucas Barrios för 12 miljoner euro (Bild).

Auxerre vill gärna värva tillbaka Djibril Cisse (L’Equipe).

Villarreals snabba anfallare Nilmar är nära att skriva på för AS Roma (Super Deporte).

Inter planerar att återuppliva sitt intresse för Lucas Moura när januaris transferfönster öppnar (Gazzetta dello Sport).