Omfattningen av vilken stor trupprenovering Kenny Dalglish har framför sig är allt mer uppenbar, då den trupp som Liverpool kommer att inleda försäsongsträningen med endast innehåller ett nyförvärv, men åtskilliga spelare som klubben försöker göra sig av med, skriver The Times.

The Times hävdar att Dalglish hade hoppats ha signat en hög nya spelare till försäsongsstarten, men som alla vet har endast Jordan Henderson anslutit. Liverpool är fortfarande i regelbunden kontakt med Aston Villa och Blackpool rörande Stewart Downing respektive Charlie Adam, men ingen av övergångarna har närmat sig slutförande.

Liverpool har fått se sig besegrade i budkrig om ett gäng spelare, och Dalglish får överväga sina kvarstående alternativ. Samtidigt är John W Henry beslutsam om att följa ”financial fair play”-reglerna, vilket innebär att klubben inte kan spendera några jättelika summor – åtminstone inte tills man lyckats göra sig av med en del av det ”dead wood” som fortfarande finns i truppen, fortsätter The Times.

Problemet är att de spelarna som Liverpool vill göra sig av med inte är särskilt intressanta på marknaden. Alberto Aquilani, Philipp Degen, Nabil El Zhar, Emiliano Insúa, Paul Konchesky och Brad Jones kommer att finnas med när träningen inleds på måndagen, uppger The Times.

* * *

Aston Villa visar intresse för David N’Gog. Intresset kan vara ömsesidigt, eftersom N’Gog vill stanna i Premier League (L’Equipe).

Samtidigt fortsätter Aston Villa att visa intresse för Charles N’Zogbia (The Express & Star).

Kenny Dalglish har ännu inte bestämt sig för om Danny Wilson ska lånas ut. Dalglish komme troligtvis att ta ett beslut i slutet av augusti. Flera klubbar, inklusive Glasgow Rangers, vill låna Wilson (The Daily Mail).

Stoke har lagt ett nytt bud på Scott Dann (The Daily Mail).

Supertalangen M’Baye Niang har valt att spela landslagsfotboll för Senegal framöver, trots att han redan har spelat pojklandskamper för Frankrike (Skysports.com).

Gael Clichy är på väg till Manchester för att genomgå en läkarundersökning med Manchester City (Skysports.com).

Napoli och Inter har skickat representanter till Argentina för att försöka signa Erik Lamela, vars nuvarande klubb River Plate ju nyligen åkte ur ligan med dunder och brak. River Plate har stora ekonomiska problem och har således ett uselt förhandlingsläge – möjligtvis kan Lamela bli betydligt billigare än det det tidigare talats om (Corriere dello Sport).

AC Milan vill värva Christian Eriksen (Corriere dello Sport).

Napoli närmar sig värvningar av både Gökhan Inler och Wilson Palacios (Gazzetta dello Sport).

* * *

Arsenal är beredda att buda £12 miljoner för Kevin Doyle (The Mirror).

Manchester United hoppas fortfarande kunna värva Alexis Sanchez, trots att Barcelona är stora favoriter till att signa honom (The Mirror).

Sunderland är intresserade av Pavel Pogrebnyak (Sports.ru).

Newcastle är intresserade av Wayne Bridge, men vänsterbackens lön på £85 000 i veckan ställer till besvär. En lösning kan vara att Newcastle lånar Bridge och att Manchester City betalar en del av hans lön (The Daily Star).

Everton har beslutat sig för att Jack Rodwell blir spelaren som måste offras för att finansiera nya värvningar. Evertons beslut förväntas starta ett budkrig; Manchester City, Tottenham och Chelsea är intresserade. Tidigare var Manchester United intresserade av Rodwell, men deras intresse har svalnat. Everton värderar Rodwell till omkring £20 miljoner, samtidigt som Rodwell inte skulle motsätta sig en transfer. Everton vill inte tappa nyckelspelare som Phil Jagielka, Marouane Fellaini och Leighton Baines, men de är rädda för ett någon klubb ska buda stort på Baines – som de absolut inte vill tappa – men eftersom Liverpool, Arsenal och Manchester City, innan de värvade Clichy, är intresserade – kan Everton inte känna sig helt säkra på att kunna behålla Baines (The Daily Star).

* * *

Chris Mavinga kommer att lämna Liverpool. Fransmannen är eftertraktad av Villarreal, Rennes och  Genk. Liverpool vill ha 1 miljon euro för honom (L’Equipe).

Målvakten Doni är beredd att skriva på ett tvåårskontrakt med Liverpool. Atletico Madrid, som också är intresserade, har dock tills imorgon på sig att förbättra sitt bud – annars flyttar Doni till Liverpool. Samtidigt visar WBA intresse för Julio Sergio (Il Messaggero).

* * *

Real Madrid har erbjudit QPR möjligheten att låna Sergio Canales (The People).

Aston Villa är beredda att buda £2,5 miljoner för Adrian Lopez (The People).

Liverpool, Spurs och AS Roma är intresserade av Bojan Krkic. Liverpool kan dock komma att bli avskräckta av prislappen på £14 miljoner (The People).

Wigan är intresserade av Shaun Wright-Phillips, men hans lön på £60 000 i veckan ställer till besvär i förhandlingarna (The People).

West Ham vill ha £5 miljoner för Carlton Cole. Hittills har Stoke budat £3 miljoner, men WBA visar också intresse, då Roy Hodgson gillar anfallaren (The People).

Tottenham är beredda att ge Matt Upson ett kontraktserbjudande. Upson är free agent för tillfället (The People).

Glasgow Rangers vill låna Liverpools Danny Wilson. Samtidigt vill Hull låna Peter Gulacsi (The People).

Blackpools vänsterback Stephen Crainey är nära att skriva på för Wigan (The People).

Tottenhan är beredda att sälja Luka Modric – men endast om de får ett bud på £45 miljoner. Chelsea är intresserade av Modric. Om kroaten flyttar kommer Gareth Bale också att vilja lämna. En källa nära Bale hävdar att han i så fall gärna skulle flytta till Manchester City (The People).

Sunderland är intresserade av Craig Bellamy, men bara om Manchester City släpper honom på en free transfer (The People).

WBA och Aston Villa är intresserade av Shay Given (The People).

Zoltan Gera är nära en flytt till WBA (The People).

Blackburn och Galatasaray vill signa Luis Fabiano, som är tillgänglig för omkring £6 miljoner. Andra spelare som Blackburn visar intresse för är Axel Witsel och Stephen Warnock (The People).

* * *

Milan Jovanovic är fri att lämna Liverpool på free transfer. Jovanovic bekräftar att han ligger i förhandlingar med Olympiakos (S Media).

Jovanovic bekräftar att Liverpool har gett honom ett skriftligt medgivande på att han är får skriva på för vilken klubb han vill utan att Liverpool begär kompensation för honom (Sportal.rs).

* * *

Liverpool vill genomföra en bytesaffär som innebär att Alberto Aquilani flyttar till Tottenham i utbyte mot Aaron Lennon. Liverpool behöver inte Aquilani, eftersom man kommer att signa Charlie Adam under den här veckan (The Daily Star).

* * *

Liverpool är definitivt intresserade av Aaron Lennon (Twitter).

Liverpool visar intresse för Theo Walcott, som vill lämna Arsenal (Twitter).

Liverpool och Malaga vill köpa Santi Cazorla. Villarreal inser att en stor försäljning vore smart, men har inte bråttom, eftersom de vill göra klart med en ersättare först. Cazorla skulle föredra att stanna i Spanien, men skulle samtidigt ha svårt att tacka nej till en klubb av Liverpools kaliber (Sportyuo.es).

* * *

Liverpool förväntas komma med ett formellt bud för Jose Enrique inom de närmaste 48 timmarna. Arsenal är också mycket intresserade av spanjoren (The Northern Echo).

Det är i stort sett klart att Peter Gulacsi kommer att lånas ut till Hull kommande säsong (The Hull Daily Mail).

En övergång kommer att ske mellan Liverpool och Hull. Då det inte endast handlar om någon lån – utan en permanent transfer – handlar det troligtvis om Daniel Ayala. Träningsmatchen mellan Liverpool och Hull skulle därmed ingå i ett avtal som tar Ayala till Hull på permanent basis (The Hull Daily Mail).