. . .

Här är några spelare som kan lämna Liverpool i sommar:

* * *

Andy Carroll, 24 år, anfallare
Kommentar: Liverpool har som bekant accepterat West Hams bud på £15 miljoner. Nu är det upp till Carroll om han vill genomföra flytten eller inte.
Prislapp: £15 miljoner.

Pepe Reina, 30 år, målvakt
Kommentar: Högavlönad målvakt som ju har varit lagets odiskutabla etta under många år. Barcelona verkar konkretisera sitt intresse och frågan är inte en övergång skulle kunna gynna samtliga inblandade parter?
Prislapp: £10-11 miljoner.

* * *

Martin Škrtel, 28 år, mittback
Kommentar: Skrtel har verkligen inte fått spelet att stämma under Rodgers. Känslan är att Rodgers mer än gärna skulle vilja casha in Skrtel och använda pengarna till att värva en ny mittback. Särskilt då slovakens marknadsvärde – kanske framförallt i Ryssland – alltjämt är högt. Både Zenit och Anzhi ryktas vara intresserade.
Prislapp: £8-12 miljoner.

Stewart Downing, 28 år, yttermittfältare
Kommentar: Har stor erfarenhet från PL och många A-landskamper för England. Jag tror att Downing kommer att bli kvar i Liverpool, men det kan fortfarande inte uteslutas att Rodgers skulle acceptera bud på £8-10 miljoner om någon intressent konkretiserar sitt intresse.
Prislapp: £8-10 miljoner

* * *

Coates

Sebastian Coates, 22 år, mittback
Kommentar: Coates måste spela för att utvecklas och komma med i Uruguays VM-trupp. Det kommer inte att ske i Liverpool. Detta är en spelare som mycket väl redan kan befinna sig i långt gångna förhandlingar med någon annan klubb. Det troliga är att han hamnar i Brasilien, Portugal eller Italien.
Prislapp: £4-6 miljoner.

* * *

Jonjo Shelvey, 21 år, mittfältare
Kommentar: Förmodligen den spelaren som ryker när Rodgers köper in en ny offensiv mittfältare. Har inte sett tillräckligt mentalt samlad ut när han har fått chansen, samtidigt som hans förstatouch helt enkelt inte håller på toppnivå. Kanske kan bli en bra spelare med tiden, men jag tror att han ryker i sommar – antingen på lån eller permanent basis.
Prislapp: £6-7 miljoner.

Oussama Assaidi, 24 år, yttermittfältare
Kommentar: Pålitliga The Liverpool Echo har bekräftat att Assaidi är på väg bort från klubben. Det finns säkert intressenter i både Holland och t.ex Turkiet, kan jag tänka mig.
Prislapp: £2-3 miljoner.

* * *

Dani Pacheco, 22 år, offensiv mittfältare/yttermittfältare
Kommentar: Ytterligare en spelare som The Liverpool Echo har bekräftat kommer att lämna i sommar. En sympatisk figur som dock är chanslös i konkurrensen. Bara för Liverpool att ta det som erbjuds, men dessvärre är ju de flesta spanska klubbarna i stort sett panka.
Prislapp: £1 miljon.

Jay Spearing, 24 år, mittfältare
Kommentar: Blev nyligen utsedd till säsongens spelare i Bolton och visst är inte 24-åringen på något sätt en dålig spelare, men han är dessvärre inte tillräckligt bra för LFC. Jag ser ärligt talat ingen anledning att inte sälja honom. Newcastle ryktas vara intresserade.
Prislapp: £3 miljoner.

* * *

Lämnar definitivt:

Danny Wilson, 21 år, mittback
Kommentar: Kontraktet går ut och ingenting talar för att någon av parterna har något som helst intresse av att förlänga.