Kommer ni ihåg transferspekulationerna om David Bentley förra sommaren?

Då var Bentley glödhet. Han hade gjort en kanonsäsong i Blackburn och många ansåg att han var Premier Leagues näst bästa högerytter, endast slagen av den suveräne Ronaldo.

Då snackade man om att Bentley var Beckhams naturligt efterträdare i det engelska landslaget, och att han var tillräckligt bra för att kunna spela i nästan vilken storklubb som helst.

Nu är situationen en annan. Sedan den dyra (drygt £15 miljoner sägs det) övergången till Tottenham har Bentley varit riktigt usel.

OK, alla spelare som kommer till Tottenham verkar bli sämre, men i Bentleys fall har han gått från oerhört het till iskall på bara en säsong.

”Snipern” Bentley har blivit utkonkurrerad av snabba yttermittfältare i både Spurs och England. Jag syftar förstås på Lennon i Spurs och Walcott i England.

Man kan inte ifrågasätta laguttagningarna, trots allt. Lennon har varit riktigt bra i Spurs och Walcott har gjort flera fullständigt briljanta insatser i landslaget där monstermatchen mot Kroatien givetvis är pricken över i:et.

Nu tyder allt på att Bentley kommer att lämna Tottenham i sommar. Förmodligen för en väldigt mycket mindre prislapp än de £15 miljoner som han kostade förra sommaren.

Enligt engelsk media var Benitez intresserad av Bentley förra sommaren, men blev avskräckt av prislappen.

Kan det vara så att Benitez fortfarande är intresserad av Bentley? Inte helt omöjligt, men jag tvivlar starkt på det, med tanke på att Benayoun och framförallt Kuyt har varit så pass bra den här säsongen.

Enligt The People är Aston Villa intresserade av 24-åringen. Han skulle onekligen passa in i deras värvningsfilosofi, och de är i behov av fler skickliga spelare till sin tunna trupp.

2 kommentarer
  1. Mycket bra blogg! du skriver väldigt professionellt 🙂

    • Tack för berömmet.

Kommentarer är stängda.