Liverpool visar intresse för West Ham-spelarna James Tomkins och Jack Collison (Twitter).

Kenny Dalglish kommer att träffa Alex Oxlade-Chamberlains representanter för att försöka övertala talangen att välja Liverpool istället för Arsenal. I dagsläget vill Chamberlain till Arsenal, men de kunde inte komma överens med Southampton i januari och kan fortfarande inte göra det. Liverpool har däremot goda förhoppningar om att nå en överenskommelse med Saints – nu är det upp till Dalglish att få tonåringen att vilja flytta till Liverpool (The Daily Mail).

Nu har Blackburn insett att klausulen i Phil Jones kontrakt gäller som en utköpsklausul. Manchester United kommer därmed att köpa loss mittbacken för £16,5 miljoner (The Daily Mail).

* * *

Manchester United har skrivit ett femårskontrakt med Phil Jones (Manchester Uniteds officiella hemsida).

Liverpool letar efter en ny mittback. En spelare som fortfarande finns i tankarna är Ryan Shawcross, men Stoke skulle inte släppa honom billigt. Bland de andra mittbacksalternativen ser Gary Cahill ut att flytta till Arsenal, Mamadou Sakho verkar bli kvar i Paris, Dejan Lovren skulle få svårt att få arbetstillstånd i Storbritannien och Liverpool tvekar på om Scott Danns snabbhet verkligen räcker till. Då är Shawcross ett av alternativen som återstår. Tottenham är också intresserade av Shawcross, och de kan komma att erbjuda Stoke spelare i utbyte, men det kan även Liverpool göra, även om den mest uppenbara kandidaten – Soto Kyrgiakos – inte tros vara särskilt angelägen om att flytta till Stoke (The Daily Mail).