Coutinho blir kvar i Liverpool – som är beredda att göra van Dijk till den dyraste värvningen i klubbens historia.

* * *

Spanska medier gör gällande att Barcelona försöker värva Philippe Coutinho, men brassen blir kvar i Liverpool. Coutinho skrev på ett nytt 5-årskontrakt med LFC så sent som i januari och klubben har en väldigt god relation med både spelaren och hans agent Kia Joorabchian – och både Coutinho & Kia ser att hans långsiktiga framtid finns i LFC. Liverpool har inte pratat med Barcelona och kommer inte att göra det heller (The Liverpool Echo).

* * *

Liverpool är beredda att göra Virgil van Dijk till klubbens dyraste nyförvärv någonsin, då han är den mittback som Klopp har identifierat till försvaret. LFC är alltjämt intresserade av storbackarna Kalidou Koulibaly och Leo Bonucci, men van Dijks namn står högst upp (Paul Joyce, The Times samt Melissa Reddy, GOAL.com).

En annan spelare av intresse för LFC är Youri Tielemans, som är ett hett namn i fotbolls-Europa (Paul Joyce, The Times).

* * *

Liverpool är intresserade av Alex Oxlade-Chamberlain. Han är dock inte en värvning som LFC prioriterar och klubben är inte villiga att betala mer än omkring £20 miljoner, detta i synnerhet eftersom hans kontrakt med Arsenal går ut sommaren 2018 (Melissa Reddy, GOAL.com).

Julian Brandt är den yttermittfältaren som Klopp vill ha i sommar (Melissa Reddy, GOAL.com).

Klopp vill signa Naby Keita och Ryan Sessegnon (Melissa Reddy, GOAL.com).

* * *

PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi är engagerad i klubbens försök att värva Alexis Sanchez, vars signatur han verkligen vill ro hem (L’Equipe).

Wenger har gjort Alexandre Lacazette till sitt #1 target i sommar (The Mirror). Borussia Dortmund kommer att ge Arsenal konkurrens om Lacazettes signatur om Pierre-Emerick Aubameyang lämnar klubben (Bild).

I början av veckan offentliggjordes att John Terry lämnar Chelsea efter säsongen. Klubbikonen är dock tydlig med att han inte har några planer på att lägga skorna på hyllan. WBA-managern Pulis är öppen med att han försökte värva Terry i januari, men säger att spelaren vill stanna för att vinna ytterligare en ligatitel med Chelsea. Pulis tillägger dock att han gärna vill signa Terry i sommar. Howe vill gärna hämta Terry till Bournemouth, men däremot är inte MLS-klubbar särskilt intresserade. På senare tid har MLS-klubbarna valt att hellre lägga pengar på framtidsnamn istället för veteraner som Terry (The Mirror).

WBA:s mittback Jonny Evans är intressant för större PL-klubbar (The Mirror).

Ross Barkley har bara ett drygt år kvar på sitt kontrakt med Everton, som har gett honom ett ultimatum; skriv nytt kontrakt värt £100 000/veckan eller säljs. José Mourinho, som ville värva Barkley till Chelsea för två år sedan, är intresserad av att hämta honom till Manchester United. En omständighet som kan tala för en United-flytt är att Koeman vill värva tillbaka Wayne Rooney till Everton (The Mirror).

Ytterligare en nyckelspelare kan vara på väg bort från Everton. Det handlar om Romelu Lukaku, vars strävan efter CL-spel gör att han vägrar skriva på nytt kontrakt. Everton kräver dock hela £100 miljoner för Lukaku (The Liverpool Echo).

8 kommentarer
 1. Tycker det blir onödigt mycket pengar att lägga på en mittback. Vi behöver en bra mittback, absolut, men alla backar kommer att göra misstag, oavsett hur dyra de är. Måste kunna hitta billigare talanger som kan blomma ut. Hur är det med han Süle? Hette han så?

  • Bayern München har redan gjort klart med Süle till sommarfönstret.

  • Om man kan få van Dijk för samma summa som Stones kostade så är det åtminstone bättre valuta för pengarna för vår del, dessutom verkar pengar finnas så varför inte slå på stort?

  • För det sätter bara onödigt hög press på spelaren, oavsett pris så kommer spelare göra misstag. Då tycker jag det är bättre att sätta ett grundförsvar som är stabilare och lägga de pengarna på offensiva krafter. Det är bara att kolla på city, sjukt dyra mittbackar varav ingen imponerar mer än någon annan. Mangala, Stones och Otamendi har alla varit svindyra men ingen har briljerat…

  • Ja, men van Dijk är åtminstone lika bra som vilken som helst av de tre du nämner. Mangala var ok men det var i portugisiska ligan det, Stones kommer bli mycket bra och Otamendi har en hyfsat hög högstanivå men har kommit att representera stora klubbar som Valencia och City främst genom att vara något slags PR-trick (han har Mendes som agent).

   Vad gäller detta med att göra misstag så får man acceptera det hos en spelare som fortfarande är ung och dessutom är ny i en klubb (om han skulle signa för Liverpool).

  • Säger inte att han inte är bra, tycker dock att det kan vara mer värt att lägga de stora pengarna på de offensiva spelarna. Framför allt på lönerna så att vi kan locka riktigt bra spelare

 2. Är det någon som vet varför inte Harry Wilson får chansen i A-laget? 28 mål i U23 borde ju iaf ge en plats på bänken, speciellt då vi saknar en riktig winger nu när Sadio Mané. Inget ont om de andra talangerna i klubben, men känns det intekonstigt att inte Harry Wilson fått chansen när Klopp gett spelare som Ejaria och Stewart chansen i år?

  • Ställde mig samma fråga när jag såg vad vi hade på bänken, och även om de andra säkert gjort bra insatser för u-23 så borde väl Wilson vara självklar som alternativ på bänken? Speciellt som våra offensiva pjäser idag var väldigt bleka (Coutinho undantaget). Wilson borde varit på bänke och borde bytts in, speciellt med tanke på att vi försökte skapa bättre offensiv. Inte utan att man funderar på om Klopp har ett ont öga även till honom?!

Kommentarer är stängda.