Det har varit mycket konspirationsteorier de senaste dagarna kring Philippe Coutinhos vara eller icke vara i Liverpool. Speciellt efter Nike presenterat ’Phil’ som Barcelona-spelare på sin hemsida och han kort därefter fick skadekänningar inför matchen mot Burnley.

Nu uppger dom normalt sett pålitliga källorna Paul Joyce på The Times och Andy Hunter på The Guardian att brassen kan lämna Merseyside redan i januari, men bara om Barcelona slänger upp minst £130 miljoner på bordet.

Liverpool är i ett bra förhandlingsläge och har Coutinho under kontrakt till 2022. Spelaren själv föredrar en flytt i vinter men de spanska ligaledarna har fortfarande inte lämnat något konkret bud.

Förra sommaren lade Barcelona tre bud, varav ett som var värt upp till €130m (£119m). Jürgen Klopp gick däremot ut hårt och sa att 25-åringen inte var till salu. Den hållningen har mjuknat och Coutinhos representanter fortsätter se över möjligheterna att få till en flytt till Camp Nou.

Over to you Barcelona…

3 kommentarer
 1. Here we go again… fattar inte vad Barca ska med honom nu. Han får inte spela i CL och ligan är redan avgjord. Kan tänka mig att det finns en överenskommelse om att han får lämna i sommar, men onödigt att dra nu med VM och CL-slutspel och spännande avslutning på ligan.

 2. Tror det är lite som Pearce säger att anledningen till att dom inte går ut och säger att han inte är till salu är för att inte irritera upp honom mitt i säsongen.
  Sen säger han också att Coutinho inte har sagt att han inte ska spela mer för Liverpool, eller det har han inte sagt till Klopp iaf.
  Sen säger han att Barcelona har ännu inte kontaktat Liverpool och att Barcelona måste höja deras senaste bud rejält med en mycket större del av summan direkt samt vettigare klausuler då den senaste budet hade klausuler som aldrig hade gått i kraft.

  Det finns ju ärligt talat ingen anledning till att en affär skulle bli av och genomföras i Januari. Liverpool kan ju inte gå och försvaga laget. Även om t.ex. Lemar skulle plockas in som ersättare så får han ju inte heller spela i CL.
  Barcelona har inget behov av honom nu. Han får inte spela CL och Ligan är avgjord.
  Och varför vill Coutinho lämna nu? Vill han inte spela CL slutspel? Är det värt risken att byta klubb och kanske sabba formen inför ett VM?
  Gör färdigt affären nu för en flytt i sommar.

 3. Det här känns helt orimligt av flera anledningar:
  – Coutinho har en bra säsong, han har VM i sommar att se fram emot. Förvisso tror jag inte att han petas efter ett eventuellt knackigt halvår i Barca men vill han själv sätta sig i den situationen?
  – Coutinho skulle inte få spela CL för Barca men får göra det i LFC, som nu dessutom förstärkt upp på positionen som varit svagast.. vi är med lite tur i lottningen en faktiskt utmanare.. klickar bara offensiven och VVD ger defensiven lyftet vi hoppas på så räcker det inte får något lag i världen att spela av LFC på rutin.
  – Barca leder ligan och har nästintill avgjort den. Det enda som talar för att de trycker in 130 miljoner pund är för att de vill inte ha fågeln i skogen utan i handen.
  – LFC tar en massiv ekonomisk risk i att sälja Coutinho. Han lär med största sannolikhet vara väldigt vital i jakten på CL-plats och i det fortsatta CL-spelet. 100+ miljoner pund får vi i sommar för honom om Barca vill ha honom oavsett, men.. han har ett långt kontrakt och det är knappast så att någon i Liverpool lär gråta om han stannar..

  Kan bara se att det som talar för det här är att Coutinho och Barca vill få det klart för att kunna satsa vidare.. men ser det som relativt orimligt. Tycker att det vore klantigt av Coutinho att gå till Barca nu, han lär kunna gå var i världen han vill i sommar. PSG och Real borde vara lika lockande det.. Inte minst PSG med hans polare Neymar.. Coutinho borde tänka både 1 och 2 gånger på om han verkligen tror att ett barca som bygger mycket på två 31-åringar är riktigt för honom.

Kommentarer är stängda.