[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Lästips #1: Jason Burt i The Telegrap har skrivit en krönika vid namn ”Why Liverpool have to take advantage and win the Premier League title this season” där han är skeptisk till Liverpools möjligheter att fortsätta utmana om ligatiteln.

Lästips #2: Henry Winter i The Telegraph har skrivit en krönika vid namn ”Manchester City’s cool manager Manuel Pellegrini has proved a quiet master in Premier League title race” där Pellegrini får beröm för vad han har gjort sedan sitt inträde i City.

* * *

José Mourinho vill göra Thibaut Courtois till sin förstakeeper nästa säsong. Mourinho överväger även att sälja Oscar, som han har antytt har sparat energi till VM istället för att ge allt för Chelsea under den andra halvan av säsongen. Det kan bli så att Mourinho offrar två nyckelspelare för att bygga om truppen, vilket portugisen är villig att göra eftersom Chelsea ämnar att följa Financial Fair Play. Förstärkningar är också på ingång – Mourinho tror sig kunna norpa Diego Costa, samtidigt som även en mittback och vänsterback är på agendan (The Sunday Times).

Chelsea försöker övertala Diego Costa om att flytta till London-klubben. Atletico Madrid har svarat genom att erbjuda Costa ett nytt kontrakt (GianlucaDiMarzio.com).

Monaco planerar att byta tränare, trots att Claudio Ranieri har lyckats hyggligt på klubben. Zinedine Zidane toppar Monacos önskelista, men en annan kandidat är Southamptons argentinare Mauricio Pochettino (GianlucaDiMarzio.com).

* * *

På söndagen spelade Chelsea sin sista hemmamatch för säsongen. Det var en tårögd Ashley Cole som tackade publiken, vilket onekligen tyder på att han kan vara på väg bort i sommar. Cole blir free agent efter säsongen har ryktats till klubbar som Real Madrid och New York Red Bulls (The Daily Mail).

På söndagen satt Loic Remy på Arsenals läktare i matchen mot WBA. Fransmannen, som har gjort succé i Newcastle under säsongen, ryktas vara aktuell för spel i Arsenal kommande säsong. Remy ägs fortfarande av QPR och trivs i London, men har inte gjort någon hemlighet av att han vill spela i en större klubb (The Daily Mail).

* * *

Om Newcastle sparkar Alan Pardew är David Moyes ett intressant namn för ’Skatorna’ (The Daily Express).

* * *

Den tidigare Real Madrid-spelaren och tillika klubblegenden Raul Gonzalez är på väg att bli free agent, då hans kontrakt med Al-Sadd går ut i sommar. Nu har 36-åringen beslutat sig för att fortsätta spela fotboll i ett par år till – och han hoppas att New York Cosmos ska bli nästa klubbadress (Marca English).