Officiellt bekräftade övergångar:

– Edinson Cavani från Palermo till Napoli.
– Omar Bravo från Deportivo La Coruna till Kansas City.

* * *

Liverpool-relaterade rykten:

Hela 18 spelare(!) i Liverpool är osäkra på sin framtid i klubben och Roy Hodgson är mycket medveten om att han måste göra den största trupprenoveringen i klubbens historia. Hodgson har redan godkänt försäljningen av Emiliano Insua, medan Nabil El Zhar och Damien Plessis är transferlistade. Dessutom har Charles Itandje blivit tillsagd att hitta en ny klubb och David N’Gog kommer att lånas ut till West Brom när Liverpool har värvat en forward. Bland stjärnspelarna ser Javier Mascherano ut att säljas, medan Steven Gerrard och Fernando Torres har fått två veckor att bestämma sig för om de vill bli kvar eller flytta (News of the World).

Hodgson planerar att storstäda i Liverpools trupp – någonting som han hoppas kommer att locka kvar spelare som Torres och Mascherano. Joe Cole och Loic Remy är nära att skriva på för klubben, trots att West Ham har bjudit över Liverpool för den sistnämnde. Hodgson hoppas inbringa pengar genom att sälja flertalet spelare.  PSV Eindhoven och West Brom är intresserade av David N’Gog, som Liverpool vill ha £5 miljoner för. Även Albert Riera och Sotiris Kyrgiakos är till salu, likaså Lucas Leiva om en överenskommelse kan nås med Palermo (The People).

Liverpool har bjudit över alla andra intressenter i kampen om Joe Coles signatur, då man erbjuder engelsmannen ett treårskontrakt värt £90 000 i veckan + en saftig sign on fee. Tottenham är också intresserade av Cole, men Liverpool hoppas förstås att han väljer spel i Reds – inte bara på grund av det fina kontraktsförslaget utan även på sportsliga grunder (News of the World).

Cole är ytterst nära att skriva på för Liverpool, som hoppas att rekryteringen av mittfältaren ska få flera av lagets storstjärnor att vilja stanna i klubben (The People).

Varken Mascherano eller Lucas Leiva ser ut att flytta till Inter, eftersom Liverpool har en överenskommelse med Rafa Benitez att han inte ska värva någon Liverpoolspelare i sommar (The People).

Liverpool behöver vänsterbackar och home grown-spelare. Nu framstår Paul Konchesky som ett alternativ, trots att Hodgson egentligen inte vill värva spelare från Fulham. 29-åringen har ett år kvar på sitt kontrakt och finns tillgänglig för så pass lite som £2 miljoner (News of the World).

Liverpool och Sunderland gör upp om Maynor Figueroa. Enligt vänsterbackens agent Jean-Marc Goire är två klubbar intresserade och det är ”90 procents chans” att Figueroa lämnar Wigan i sommar (News of the World).

En grekisk tidning har intervjuat Albert Riera via telefon. Spanjoren medger att han har gett Liverpool tummen upp att förhandla med Olympiakos. Samtidigt uppges Olympiakos vara beredda att betala 4 miljoner euro + ett tillägg som betyder att Liverpool får ytterligare 1 miljon euro om Olympiakos vinner ligan (Sport-FM).

Kerkyra FC – nykomlingar i grekiska ligan – förhandlar med Liverpool rörande Gerardo Bruna. Det rör sig om ett eventuellt lån (Exedrasports).

* * *

Övriga rykten:

Portsmouths förvaltare Andrew Andronikou säger rakt ut att Kevin-Prince Boateng kostar £5-6 miljoner att köpa loss från den sydengelska klubben (The News).

Sunderland vill låna David James (The Daily Express).

Ipswich har informerat Arsenal och Tottenham om att det krävs £10 miljoner för att köpa loss Connor Wickham. Anfallarens far Stefan har dock sagt att sonen inte kommer att lämna Ipswich i sommar och att detta beslut grundar sig på sportsliga skäl, eftersom det vore bäst för Connors fotbollsutveckling att stanna i Ipswich (News of the World).

Blackburn erbjuder Gai Assulin, som nyligen släpptes av Barcelona, en veckas provträning för att visa sina färdigheter (News of the World).

Dan Gosling har accepterat ett femårigt kontraktserbjudande från Newcastle (News of the World).

Tuncay vill lämna Stoke för att få mer speltid (News of the World).

Blackpool är intresserade av Boltons 100-kilosback Danny Shittu (News of the World).

Newcastle visar intresse för 1860 Münchens Stefan Aigner, som dock inte är speciellt sugen på att flytta till England (News of the World).

Everton har nobbat Arsenals bud på £14 miljoner för Phil Jagielka.

Newcastle har blivit erbjudna Real Madrids mittfältare Mahamadou Diarra, men det är tveksamt om ”Skatorna” kan rekrytera honom, eftersom de har ett internt lönetak på £30 000 i veckan (The Mirror).

Newcastle har vunnit racet om Sol Campbell. Mittbacken gifte sig nyligen och förväntas skriva på för Newcastle så fort han återvänder från sin smekmånad (The Daily Express).

Fulham är intresserade av Rangers målvakt Allan McGregor (The People).

Stoke har bjudit £8 miljoner för Carlton Cole och är även mycket intresserade av Valenciennes ivorianska mittfältare Siaka Tiene (The People).

Tottenham är intresserade av Blackburns talang Phil Jones (The People).

Nigel Reo-Coker vill lämna Aston Villa, trots att han bara har ett år kvar på sitt kontrakt och skulle kunna få ett lukrativt kontrakt nästa sommar. Mittfältaren finns tillgänglig för blott £1 miljon (The People).

Aston Villa är intresserade av Standard Lieges Axel Witsel. Belgarens prislapp ligger på £10 miljoner (The People).

Barcelona förbereder att slutgiltigt bud på £40 miljoner för Cesc Fabregas.

3 kommentarer
  1. De skulle sitta fint med lite underskrifter nu,
    nytt blod kan ge en intressant säsong.

  2. Tror helt klart att Torres och Gerrard tillfrågas och är delaktiga i ”renoveringen” av truppen.

  3. Tror inte PSV värvar N’gog nu eftersom dem värvat Marcus Berg.

Kommentarer är stängda.