[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Brendan Rodgers utnyttjade den veckolånga luckan i Liverpools spelschema genom att åka till Tyskland för att spana in en het talang. På fredagskvällen var Rodgers nämligen på plats i matchen mellan Bayer Leverkusen och Hamburg för att kolla på Leverkusens 17-årige yttermittfältare Julian Brandt (The Mirror).

* * *

Real Madrid följer Philippe Coutinhos framfart i Liverpool (El Chiringuito (spanskt tv-program)).

* * *

Liverpool, Manchester City, Arsenal, Tottenham och Everton är intresserade av Nottingham Forests unga mittback Jamaal Lascelles (The Daily Mail).

Manchester City vill köpa brittiska talanger i sommar. Utöver Lascelles är Luke Shaw och Ross Barkley av stort intresse för klubben. Anledningen till detta är inte endast spelarnas färdigheter utan även det faktum att City kommer att tappa flertalet britter i sommar. Joleon Lescotts kontrakt går ut och han kommer att lämna, samtidigt som Micah Richards helt enkelt inte vill skriva på det femårskontrakt som City har erbjudit honom. I sommar kommer Richards att ha ett år kvar på sitt kontrakt, men han vill alltså inte förlänga, trots att klubbens nya kontraktserbjudande ligger på mer än de £80 000 i veckan som han har nu. Liverpool, Arsenal och AC Milan följer händelseutvecklingen kring Richards, som City kan sälja i sommar för att undvika att tappa honom på free transfer året efter (The Daily Mail).

James Milner befinner sig i samma kontraktssituation som Richards. City vill förlänga med honom innan VM, men han vill försäkra sig om mer speltid innan han skriver på. En utländsk spelare som faktiskt kvalificeras som homegrown är Dedryck Boyata – som har blivit erbjuden ett nytt kontrakt av City trots att han bara har spelat en match på hela säsongen. Även där är dock Boyata ovillig at förlänga på grund av den minimala speltiden (The Daily Mail).

En spelare som definitivt kommer att lämna City i sommar är Gareth Barry. Dessutom överväger Jack Rodwell, vars speltid har varit minimal, att lämna City. Txiki Begiristain är väl medveten om Citys problem och klubben försöker därför hitta duktiga britter som de kan rekrytera. Det kan dock bli svårt att övertyga den unga trion Shaw, Barkley och Lascelles att en flytt till City vore rätt för deras utveckling på fotbollsplanen. De behöver bara att kolla hur illa det har gått för Scott Sinclair och Rodwell sedan de flyttade dit… (The Daily Mail).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer
  1. Barkley kommer inte bli billig då både City, ManU och Chelsea verkar vilja ha honom. Riktigt bra köp för den som köper honom om de inte gör som city och sätter honom på bänken.

  2. Vad ska Real med Coutinho till? De har redan Modric och Bale som kan spela i den positionen, säkert flera.

    • Ja och för att vara ärlig så är han inte i den klassen att han tar en startplats i Real. Han har varit fantastisk i många matcher men också väldigt ojämn.
      Behöver några år på sig med Rodgers för att ha chansen att kunna ta steget fullt ut till en världsspelare med en jämnhet i sitt spel.

  3. Ganska sjukt hur ManC köper brittiska spelare för att sätta dem på bänken. Bara för att det finns regler. Finns nog inte många britter som vill flytta dit nu. Barkley är en idiot om han flyttar dit. Har eb känsla ManU köper honom.