_______________

Liverpool kommer att ge Joe Allen £2 miljoner i ”sign-on fee” och dessutom trippla hans nuvarande lön. Det innebär att Allen kommer att gå från en veckolön på £15 000 till en på £45 000 (GOAL.com).

Notera att Allens £45 000/veckan inte kommer att göra honom till en av Liverpools bäst betalda spelare. Inte ens i närheten.

* * *

Swansea kan komma att tappa fler spelare. De har redan klargjort att de inte vill tappa Scott Sinclair på free transfer och nu försöker betydligt större klubbar värva honom…

Manchester City visar nämligen konkret intresse för Sinclair och förbereder ett bud på denne. Eftersom Sinclair har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt med Swansea skulle han inte bli särskilt dyr för City – det skulle troligtvis räcka med ett bud på omkring £5 miljoner för att få Swansea att acceptera. Swansea har länge försökt skriva nytt kontrakt med Sinclair, men har svårt att konkurrera med lönerna, i synnerhet då det finns intressenter som Manchester City. Det har spekulerats i att Adam Johnson eventuellt skulle lånas ut till Swansea som en del av en deal, men hans lön vore ett problem för Swansea (Wales Online).

Manchester City hoppas köpa loss Sinclair med ett bud på £5,5 miljoner innehållande prestationsbaserade tillägg som innebär att summan kan stiga till £8 miljoner. City har dock konkurrens av Liverpool, Tottenham och Manchester United, som också följer händelseutvecklingen kring Sinclair, som förväntas lämna för omkring £8 miljoner (The Daily Mail).

* * *

Tottenham vill värva Julio Cesar (TalkSPORT).

Atletico Madrid är villiga att betala £6 miljoner för mittfältaren Ki Sung-Yeung. Arsenal är också intresserade av OS-spelaren, som ofta jämförs med Steven Gerrard i hemlandet Sydkorea (The Daily Mail).

Newcastle försöker fortfarande signa Ajax-spelaren Vurnon Anita (The Evening Chronicle).

Manchester United och Real Madrid ”battlar” om Axel Witsels signatur (O Jogo).