Inför matchen:

Ny match. Ny viktig match för Liverpool.

Seger mot Chelsea och man går om Sunderland till en sjätteplats i tabellen och skulle faktiskt bara vara 6 poäng från fjärdeplatsen. Vid förlust släcks alla förhoppningar om att gå ikapp Spurs och Chelsea.

* * *

Liverpools startelva: Reina, Carragher, Skrtel, Agger, Kelly, Johnson, Gerrard, Lucas, Maxi, Meireles, Kuyt.

Avbytare: Gulacsi, Aurelio, Suarez, Jovanovic, Kyrgiakos, N’Gog, Poulsen.

* * *

Efter matchen:

Tack vare taktisk skicklighet, disciplin och en enorm kämpaglöd lyckades Liverpool besegra Chelsea med 1-0.

Liverpool spelade tillbakadraget. Tillät medvetet Chelsea ha taktpinnen, medan man satsade på kontringar. Det visade sig bli ett framgångsrikt recept, eftersom flera spelare – men framförallt Meireles – tajmade sina löpningar perfekt i kontringarna, vilket gjorde att den ensamma anfallaren Kuyt fick ett hyggligt understöd.

Efter halva matchen stod det alltjämt 0-0. Liverpool hade första halvleks klart bästa målchans när Maxi sköt i ribban från nära håll. Det var en sanslös miss av en så meriterad spelare som dessutom tjänar £50k i veckan.

Som tur var vann lyckades Liverpool vinna ändå, då Meireles skickligt sköt in matchens enda mål en bit in i andra halvlek. Det var naturligtvis ett kontringsmål där Gerrard, som sprang väldigt mycket under matchen, var inblandad. Lagkaptenen spelade tydligen halvskadad och missar veckans träningslandskamp, men förhoppningsvis är det ingen större fara med honom.

Liverpool gjorde det svårt för Chelsea. Med tre mittbackar och två ytterbackar på planen krympte man ytorna för Chelsea, som knappt skapade någonting under hela matchen. Det var i princip bara när Liverpool slarvade (Lucas, Maxi etc) som Chelsea kunde skapa något.

Torres då? Tja, jag blev inte imponerad. Samtidigt mötte han ett starkt defensivt lag och hade en oklar(?) roll i laget. Chelsea har uppenbarligen köpt en individuellt skicklig spelare, men har de köpt en spelare som det finns en idealisk roll för i laget? Jag tvivlar.

När man letar efter nya spelare ska man först och främst identifiera lagets behov, och sedan vilken/vilka spelare som man tror kan tillföra det som saknas. Det känns som att Chelsea struntade helt i vad laget behövde och istället bara köpte en bra spelare. Jag tror att det kommer att bli oerhört svårt för Ancelotti att lösa det här problemet som Abramovich och Torres har skapat.

* * *

Lite trevliga bilder från matchen:

* * *

Spelarkommentarer Liverpool:

Reina – Gjorde en bra match. Avgörande räddning på Maloudas skott i slutet.

Kelly – Åter igen en övertygande insats av ynglingen.
Carragher – Lysande i comebacken. Såg inte ett dugg rostig ut.
Skrtel – Helt okej insats.
Agger – Bra i spelet mot Torres. Viktig i uppspelsfasen.
Johnson – Blixtrade till lite då och då offensivt. Svajade ibland i defensiven, kunde ha orsakat onödig straff i slutet.

Meireles – Tycker nog han var planens bästa spelare. Fantastiskt tajmade löpningar i kontringarna.
Gerrard – Också mycket bra. Sprang mycket, vann närkamper och spelade smart i passningsspelet.
Leiva – Såg otillräcklig ut i inledningen men spelade upp sig, mycket bra i andra halvlek.
Maxi – Urusel både offensivt och defensivt i första halvlek, ganska osynlig i andra. Lär inte få starta nästa match.

Kuyt – Kämpade som ett djur men var inte särskilt framgångsrik i luftrummet och förstatouchen svek för ofta. Antagligen en av hans sista matcher som ensam anfallare i LFC.

* * *

På något mirakulöst sätt är Liverpool fortfarande med och fightas om den så eftertraktade fjärdeplatsen. Okej, man har inte direkt en bra utgångsposition, men det är definitivt inte helt kört heller.

Nu finns helt plötsligt en oerhört glöd och massvis att spela för. Men den här segern är inte mycket värd om Liverpool inte lyckas vinna i nästa omgång mot Wigan. Glöm ej det.