. . .

Republic of Ireland v Armenia - EURO 2012 Qualifier

Alla regelbundna läsare vet att Shakhtars extremt målfarliga mittfältare Henrikh Mkhitaryan är ett mycket hett namn för Liverpool.

Idag skriver liverpool.no att Liverpool hade en delegation på plats – anförda av chefsscouten Barry Hunter som var på plats för att kolla på Mkhitrayan i gårdagens VM-kvalmatch mellan Danmark och Armenien.

Det blev som bekant en otroligt rolig match för Armenien, som lyckades vinna med hela 4-0(!) på bortaplan. Mkhitaryan gjorde ett av målen och var enligt rapporterna bra. I övrigt noterar vi att Christian Eriksen var osynlig för Danmark, medan Daniel Agger satt på läktaren på grund av skada.

* * *

The Liverpool Echo kör också en transferuppdatering idag. Tidningen har med samma citat som The Mirror och The Guardian.

Lokaltidningen tar fasta på att Brendan Rodgers säger öppet att han behöver 1-2 mittbackar och vill få in ytterligare 20 mål i laget genom att värva en målfarlig offensiv spelare samt en offensiv mittfältare.

Echo betonar att Kolo Touré redan är klar och att Iago Aspas förhoppningsvis blir klar idag.

Beträffande ytterligare nyförvärv, skriver tidningen:

Rodgers retains a strong interest in Shakhtar Donetsk’s attacking midfielder Henrikh Mkhitaryan, though the Armenian is likely to cost in excess of £20m. He is also lining up moves for central defensive pair Tiago Illori, from Sporting Lisbon, and Kyriakos Papadopoulos, of Schalke.

Tidningen tillägger att Luis Alberto också finns på radarn. Det förväntas hända saker kring Alberto senare i veckan, då deadlinen för Barcelonas köpoption går ut på torsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Hur ser det ut rent sportsligt och ekonomiskt för Shaktar Donetsk? Kommer dom spela CL kommande säsong? Är dom i behov utav att sälja flera stjärnor?

  City köpte ju Fernandinho rätt dyrt nu och frågan är om inte Shaktar kommer att pressa upp prislappen på Mkhitaryan nu… Skulle inte förvåna mig om det blir mellan £25M-£30M och dom pengarna tror inte jag vi har om vi inte säljer Suarez. Särskilt med tanke på att vi behöver köpa ett par nya mittbackar.

  Skulle vara skönt om allt blev klart med Carroll och Skrtel som förhoppningsvis skulle kunna inbringa runt £25M-£27M om de säljs!

  • Schaktar är långt ifrån i behov av pengar. Spelar om jag minns rätt CL även nästa år. Att värva från Schaktar är extremt svårt då det krävs att spelaren gör allt för att få till en övergång.

  • Det var precis min tanke, det lär inte bli lätt att förhandla ner priset av Shaktar!

   Hur ser det ut annars på försäljningssidan? Om man bortser från de ”stora” försäljningarna som Skrtel och Carroll kan bli? Vilka av dessa bör/kan lämna och hur stor summa skulle de kunna inbringa? Jag har skrivit inom parentes vad jag tror samt vart jag tror de skulle kunna flytta…

   Assaidi (£4m – Holland/England)
   Coates (£5m – Italien/Sydamerika)
   Pacheco (£1-2m – Spanien)
   Spearing (£3-4m – England)

   Vad tror ni?

  • Förutom de du nämner så tror jag att Shelvey och Downing kan komma att säljas. Shelvey kan nog inbringa en oväntat stor övergångssumma.

  • Shakhtars ägare är rikare än Abramovich. Shakhtar verkar vara på väg att köpa Yevhen Konoplyanka från Dnipro för 35 miljoner euro, och de köpte nyligen Wellington Nem från Fluminense.

   Pengar är alltså ingen bristvara, men däremot kan ju spela vilja lämna klubben ändå för den sportsliga utmaningen. Det verkar onekligen som att det var därför som Fernandinho lämnade, och Henrikh verkar också vilja ta chansen i en större klubb.

 2. Henrikh bytade ju nyss agent till en viss Mino Raiola. Anledningen var väl att försöka hitta en klubb i de större ligorna?

  • Ja, högst troligtvis.

 3. IN:
  Mkhitaryan 25 miljoner
  Papa 15 miljoner
  Ilori 5 miljoner
  Aspas 7 miljoner
  Totalt: 52 miljoner ut

  UT:
  Skrtel 15 miljoner
  Carroll 15 miljoner
  Coates 5 miljoner
  Assaidi 2 miljoner
  Spearing 3 miljoner
  Downing 7 miljoner
  Shelvey 5 miljoner
  Totalt: 47 miljoner

  Jag kan inte se varför denna värvning inte skulle vara realistisk, tror att det kommer att rassla till bara Carroll kritar på. Det finns dessutom ca 25 miljoner initialt från ägarna är det sagt, 7 av dessa är förbrukade i.o.m. Aspas.. misstänker dock att Downing kommer att kvittas mot honom.

 4. Reina
  johnson—agger—papa—enrique
  ———Gerrard—-Lucas———-
  ————-Coutinho—————-
  Mikhtarian—————-Suarez
  ————-Sturridge————-

  Med en rätt schysst bänk:
  Jones, toure, kelly, allen, Suso, sterling, aspas

  Har säker glömt någon.. men de känns rätt starkt!

 5. Haha. De stämmer! Ännu starkare trupp!!