. . .

Republic of Ireland v Armenia - EURO 2012 Qualifier

Alla regelbundna läsare vet att Shakhtars extremt målfarliga mittfältare Henrikh Mkhitaryan är ett mycket hett namn för Liverpool.

Idag skriver liverpool.no att Liverpool hade en delegation på plats – anförda av chefsscouten Barry Hunter som var på plats för att kolla på Mkhitrayan i gårdagens VM-kvalmatch mellan Danmark och Armenien.

Det blev som bekant en otroligt rolig match för Armenien, som lyckades vinna med hela 4-0(!) på bortaplan. Mkhitaryan gjorde ett av målen och var enligt rapporterna bra. I övrigt noterar vi att Christian Eriksen var osynlig för Danmark, medan Daniel Agger satt på läktaren på grund av skada.

* * *

The Liverpool Echo kör också en transferuppdatering idag. Tidningen har med samma citat som The Mirror och The Guardian.

Lokaltidningen tar fasta på att Brendan Rodgers säger öppet att han behöver 1-2 mittbackar och vill få in ytterligare 20 mål i laget genom att värva en målfarlig offensiv spelare samt en offensiv mittfältare.

Echo betonar att Kolo Touré redan är klar och att Iago Aspas förhoppningsvis blir klar idag.

Beträffande ytterligare nyförvärv, skriver tidningen:

Rodgers retains a strong interest in Shakhtar Donetsk’s attacking midfielder Henrikh Mkhitaryan, though the Armenian is likely to cost in excess of £20m. He is also lining up moves for central defensive pair Tiago Illori, from Sporting Lisbon, and Kyriakos Papadopoulos, of Schalke.

Tidningen tillägger att Luis Alberto också finns på radarn. Det förväntas hända saker kring Alberto senare i veckan, då deadlinen för Barcelonas köpoption går ut på torsdag.