Startelvan: Reina, Johnson, Enrique, Skrtel, Agger, Downing, Kuyt, Adam, Henderson, Gerrard, Bellamy.

Bänken: Doni, Kelly, Carroll, Maxi, Coates, Carragher, Shelvey.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Manchester City 2-2 (1-1)
0-1: Nigel De Jong 31′
1-1: Steven Gerrard 40′ (straff)
1-2: Edin Dzeko 68′
2-2: Craig Bellamy 74′

* * *

Efter matchen:

Kvällens match slutade 2-2, vilket innebär att Liverpool slog ut Manchester City med sammanlagt 3-2.

Liverpool gjorde en riktig kanoninsats på Anfield. Man var klart bättre än City, som gång på gång blev räddade av Joe Hart. City tog oförtjänt ledningen genom De Jong, men en stund senare fick LFC en straff, som Gerrard förvaltade på bästa sätt. Citylägret var förstår mycket missnöjda med straffen, som var minst sagt tveksamt dömd, samtidigt som domaren friat en ganska klar straff för City i början av matchen.

Rent spelmässigt hade inte City särskilt mycket att komma med mot det betydligt bättre och mer motiverade(?) hemmalaget, men de hade moment av briljans. När Dzeko satte 1-2 kändes det otroligt tungt, men som tur var lyckades LFC åter igen svara. 2-2-målet var dessutom ett snyggt spelmål där Bellamy blev målskytt. Just Bellamy var planens bästa utespelare och fick väldigt mycket uträttat i den här matchen.

Liverpool avancerade inte bara till final – man fick även Anfield att koka på ett sätt som det brukade göra ”de där CL-kvällarna” för några år sedan. Man spelade otroligt mycket bättre än mot Bolton och Dalglishs offentliga kritik verkar ha fått önskad effekt.