Inför matchen:

Ikväll är det åter igen dags för Liverpool att spela Carling Cup. Den här gången stöter man på oerhört tufft motstånd i form av Chelsea på bortaplan. Dessutom är de av Liverpool uppmärksammade förutsättningarna – dvs att matchen kommer väldigt tätt efter 1-1-matchen mot Manchester City – knappast någonting som gynnar LFC.

Insatserna mot City och inte minst Chelsea – på just Stamford Bridge – gör att man ändå har en optimistisk känsla inför kvällens match. Räkna med många förändringar i startelvan; spelare som Coates, Kelly, Carragher, Carroll, Spearing, Maxi och Bellamy kommer säkerligen att figurera på ett eller annat sätt.

Matchtips: Chelsea – Liverpool 1-2.

* * *

Efter matchen:

Liverpool lyckades vinna matchen med 2-0 efter mål av Maxi och Kelly.

Att Carroll missade en straff i den ganska jämna och mållösa första halvleken, gjorde ingenting, eftersom Liverpool gjorde en fantastisk andra halvlek som man rättvist vann med 2-0.

Ja, Liverpool kändes storleken större än Chelsea. Man spelade med ett härligt självförtroende och i slutändan vann man faktiskt ganska lätt. Målen gjordes inom loppet av en fyraminutersperiod där Maxi inledde målskyttet i den 59:e minuten. Det var en kontring som iscensattes av Henderson, vars perfekta passning timade Bellamys lika perfekta djupledslöpning… Luiz (surprise, surprise) låg fel i positionsspelet och Maxi fick ett läge som han bara inte kunde missa.

När Kelly nickade in 2-0 var saken klar. Att Chelsea, med Torres som spjutspets, skulle göra två mål under matchens sista halvtimme kändes totalt uteslutet. Liverpool, som mönstrade Coates och Carragher i mittförsvaret, spelade bra försvarsspel. Den store och den gamle samarbetade bra. Allt kändes bra. Det enda negativa var att Lucas Leiva blev knäskadad när cirka 20 minuter återstod av matchen. I skrivande stund är det oklart hur länge brassen blir borta, men rapporter bör väl komma inom de närmaste dagarna.

Spelarkommentarer:
Reina – Behövde inte göra så mycket men gjorde det han skulle.
Kelly – Bra både offensivt och defensivt. Målskytt!
Carragher – Styrde backlinjen på ett bra sätt.
Coates – Flera riktigt bra ingripanden, visade att han klarar av att spela på den här nivån.
Enrique – Som vanligt bra.

Henderson – Sprang hur mycket som helst, riktigt bra passning i samband med lagets första mål.
Lucas – En av planens bästa spelare. Någon som såg till Lampard?
Spearing – Visade att han klarar av att spela på den här nivån, extra skönt med tanke på Lucas skada.
Maxi – Intelligenta löpningar. Målskytt igen på Stamford Bridge.

Bellamy – Planens allra bästa spelare, tycker jag. Assist till båda målen!
Carroll – Slet som ett djur, spelade lite småfult. Överlag bra insats men synd med straffmissen.