Liverpool uppges ha gett veteranmålvakten ett kontraktsförslag.

Det är spanska AS, vars pålitlighet onekligen varierar, som uppger att Liverpool har gett Iker Casillas ett kontraktsförslag. Enligt tidningen hävdar vissa källor att Casillas rent av är överens med LFC. Utöver Liverpool finns även erbjudanden från Turkiet, Kina och Qatar, skriver AS.

Den numera 36-årige Casillas är förstås en oerhört erfaren målvakt. På hans CV finns över 500 matcher för Real Madrid och 175 CL-matcher (157 i Real Madrids tröja). De två senaste säsongerna har han spelat för Porto. Där gjorde han en statistiskt stark säsong 16/17, då han bland annat höll nollan hela 23 gånger.

Trots framgångarna i Porto har Casillas för avsikt att röra på sig i sommar, menar AS. Det återstår att se var veteranmålvakten hamnar – men om Liverpool verkligen har gett honom ett erbjudande bör det rimligtvis vara attraktivt för honom – förutsatt att han vill fortsätta spela på den högsta nivån.

11 kommentarer
 1. Nej nej nej…

  Är det dessa rykten som vi ska kopplas till nu för tiden?

  Ska vi värva en målvakt så ska ju målvakten vara bättre än vår ordinarie. Hade det varit direkt från Real Madrid när dom släppte honom så hade det varit acceptabelt.

  • Trots att han har haft bättre form nu än då?

 2. Jag hade älskat tanken om det innebar att han var tredje keeper. Men jag har svårt att se att det vore intressant för en spansk ex-stjärnmålvakt, bortskämd med sol, vind och vatten – utan någon som helst koppling till England – att sitta av tid i Liverpool en lång och karg vinter.

  • Kommer han in och är bättre än de andra så ska han stå också.

 3. Wtf nej tack …. mignolet, Karius samt Ward står före i näringskedjan enligt mig, om nu inte någon av de 2 senaste blir utlånad vill säga, annars är nog detta är fake news ….

 4. Hade inte tackat nej till honom! Skulle bli vår bästa målvakt. Dessutom skulle han bidra med mycket rutin och han skulle styra backlinjen på ett sätt som ingen målvakt har gjort för oss på flera år. Jag tror att vi skulle få ett mycket bättre och tryggare försvarspel med Casillas i mål istället för våra nuvarande målvakter.

 5. Vet inte om Casillas skulle passa så bra i PL, men för CL – definitivt!

 6. Om det är tänkt att han ska jag samma roll som Manninger så kör på bara. Tror ärligt talat inte han skulle peta Mignolet och både Karius och Ward är målvakter som är verkligen värda att satsa på.

  Tror Mignolet spelar i ligan nästa säsong och Karius får ta Carling och FA cupen samt CL.

  • PJ: Tänk på att Casillas är en målvakt som har varit ordinarie i ett ganska starkt CL-lag de senaste säsongerna, han är på en helt annan nivå än Manninger.

  • Spelar ingen roll vart han spelat, sen är det inte som om konkurrensen i Portugal är tuff. Och ett starkt CL lag är att ta så man spricker. I år kom dom tvåa i en grupp som Leicester vann utan några större problem för att sedan bli helt överkörda av Juventus (såg matcherna och 3-0 är rejält i underkant).

   Året innan kom dom trea i en grupp med Chelsea, Dynamo Kiev och Tel-Aviv. På förhand va dom klara favoriter till en andra plats. Sen åkte dom ut direkt i EL mot Dortmund, igen utan något att säga emot och Dortmund fick rejält med hjälp från självaste Casillas som bidrog med ett självmål.

   St. Iker är långt ifrån den spelaren han va en gång i tiden och även då va han en spelare med en hel del misstag i sig. Han har ingen framtid i en toppklubb och är inte bättre än Mignolet på något sätt. Karius har enorm potential och är ett klart val att ha i cupspel. Därför är den enda positionen för Casillas i Liverpool den som Manninger lämnar efter sig. Dela med sig av sin erfarenhet och motivera Migs och Karius. Att han är en bättre målvakt än Manninger är det ingen tvekan om, men det är dom andra två han konkurrerar med och inte någon som lagt skona på hyllan. Och i den konkurrensen hamnar han trea, d.v.s. så får han samma roll som Manninger.

 7. Fantastiskt rykte!
  Han håller en enormt hög klass fortfarande och skulle lätt bli förstamålvakt.
  Precis vad klubben behöver!
  På planen höjer han laget med sitt spel och vid sidan av planen höjer hans namn intäkterna, helt perfekt med andra ord!

Kommentarer är stängda.