Det är tämligen uppenbart att Liverpool satsar allt mer på brittiska talanger. Rafa Benitez bekräftar ju till och med detta i intervjuer, vilket naturligtvis förstärker bilden.

Räkna med att massvis av rykten kommer att börja cirkulera.

På forum ryktas det redan att Burnleys skotte Steven Fletcher är aktuell för Liverpool, och tidningarna hävdar envist att Benitez försöker sno John Cofie från Manchester United.

Cofie-ryktet startades faktiskt av The People, som även var först med att avslöja att Jonjo Shelvey var nära Liverpool. De hävdar även att klubben är väldigt intresserade av Gary Cahill.

Ja, dessutom har väl ingen missat att Danny Wilson är väldigt, väldigt aktuell för Liverpool.

Det verkar onekligen som att Benitez vill ha en större brittisk prägel på laget i framtiden.

För att komma in på spelare som jag betraktar som alternativ i kategorin, vill jag börja med att säga att jag inte tänker skriva någon rankinglista. I eftermiddags övervägde jag att göra det, men i slutändan är det alltjämt omöjligt att ranka spelare som spelar på helt olika positioner och/eller är helt olika spelartyper.

Istället skriver jag någon slags freestyle på känsla. Det kan gå bra, det kan gå dåligt.

Målvaktsfrågan är alltid ett intressant ämne. Där borde det helt klart gå att få in en brittisk spelare. Wayne Hennessey har gett ett bra intryck i Wolves, trots att han inte längre är #1, men det finns många gedigna målvakter i the Championship. Jag har dock inte tillräckligt bra koll på dessa, eftersom jag främst brukar kolla på intressanta utespelare om jag ser matcher från den divisionen.

En Championship-spelare som jag gillar är Crystal Palaces högerback Nathaniel Clyne, som blev utsedd till den bästa unga spelaren i England utanför Premier League den här säsongen.

19-årige Clyne är snabb och bra offensivt, men Benitez brukar föredra större backar [Clyne är bara 175 cm]. På grund av hans skicklighet och Palaces knepiga ekonomiska situation kommer Clyne säkerligen att lira i PL nästa säsong – det blir spännande att se.

En annan intressant spelare i den serien är ju Adam Matthews. Jag har inte sett 18-åringen tillräckligt mycket, men enligt de Cardiff-fans som jag har snackat med är han en talang av samma kaliber som Gareth Bale, och han är ju riktigt jäkla bra! Att han kan spela både höger- och vänsterback är ett stort plus i min bok.

En spelare som jag känner har blivit lite bortglömd i the Championship är annars David Wheater. Han var skapligt hypad när Boro låg i Premier League, men har försvunnit helt i snacket sedan de åkte ner. Glöm inte att han valde att stanna i Boro, trots bud från många PL-klubbar… Det var inte precis så att inga var intresserade av Wheater!

Wheater är som bekant ruggigt stark i luften. Min bedömning är att han är en något snällare variant av Ryan Shawcross, vilket förstås är på både gott och ont.

Just Shawcross är en spelare som jag inte hade haft någonting emot att se i Liverpool. En riktigt old school brittisk mittback som skulle göra sig bra bredvid Daniel Agger. LFC var ju intresserade av honom förra sommaren – kanske gör man ett nytt försök i sommar?

Redan nämnde Gary Cahill är också ett mittbacksalternativ. Han är faktiskt väldigt målfarlig för att vara mittback och Liverpool behöver onekligen göra fler mål på fasta situationer.

En engelsk back som jag alltid har gillat är Micah Richards – den unge veteranen. Ett riktigt fysfenomen som ju kan spela lite överallt i backlinjen. Det vore väldigt intressant att få in honom. Han tillför dessutom snabbhet.

Danny Wilson går egentligen inte att kommentera objektivt, eftersom han verkar vara oerhört nära en flytt till Liverpool, men vad jag har sett och hört så är han en mycket kvalificerad talang. Läser spelet bra, stark i luften och en fin vänsterfot. Han var duktigt hypad av Rangers-fans redan innan han A-lagsdebuterade och han har levt upp till hypen.

James Tomkins? Nej, tack.

Shit, det här blev längre än planerat… Jag återkommer med tankar kring mittfältare & anfallare imorgon!