Inför matchen:

Efter några tunga förluster i ligan tar sig Liverpool an Brighton & Hove i Carling Cup. Liverpool kan naturligtvis inte mönstra samma startelva som mot Spurs, då Skrtel och Adam blev avstängd, och Agger skadad.

Matchen visas live på Canal+ Sport 2.

* * *

Efter matchen:

Liverpool vann matchen med 2-1 efter mål av Bellamy och Kuyt.

Man mönstrade följande startelva: Reina, Kelly (86), Carragher, Coates, Robinson, Maxi, Spearing, Lucas, Kuyt, Bellamy, Suarez (75).

Avbytare: Doni, Wilson, Flanagan (86), Carroll, Shelvey, Gerrard (75).

Första halvlek:
Liverpool var det klart bättre laget under matchens inledande 45 minuter. Man träffade målramen vid hela tre(!) tillfällen – bland annat en rungande frispark av Craig Bellamy – men man gjorde också ett mål genom just Bellamy, som förvaltade Luis Suarez delikata passning i matchinledningen.

Brighton spelade absolut inte defensivt, vilket man kanske förväntat sig av ett lag från en lägre division. Deras optimistiska och offensiva approach gjorde matchen väldigt underhållande.

Andra halvlek:
Redan i början av den andra halvleken var det dags för Brighton att träffa målramen när Craig Noone (det uttalas ”nooon” och inte ”no-one”) prickade ribban efter slarv från Sebastian Coates. Brighton spelade faktiskt ännu offensivare; de pressade Liverpoolspelarna högt, och de vann ofta bollen; Ja, Brighton hade faktiskt ett väldigt stort bollinnehav och det skulle dröja länge innan matchen avgjordes.

Det var i den 81:a minuten som Liverpool kontrade in 2-0 genom Dirk Kuyt. Den rutinerade trion Maxi Rodrigez, Bellamy samt Steven Gerrard stod för det fina förarbetet.

Liverpools andra mål avgjorde definitivt matchen, men Brighton fortsatte att försöka, och i slutet fick de en straff efter en synnerligen klantig aktion av Jay Spearing. Straffen förvaltades på bästa sätt av Ashley Barnes – och man måste säga att målet kändes väldigt välförtjänt sett till matchbilden.

Spelarkritik:
Liverpools offensiva spelare utmärkte sig mycket i första halvlek, men var desto mindre profilstarka i den andra. Sammantaget tycker jag att Bellamy var bäst framåt. Det kändes som att Bellamy tog chansen. Kuyt och Suarez gjorde också bra insatser, men det var snopet att Suarez inte blev målskytt, då han hade några riktigt heta chanser i den första halvleken.

Måste även passa på att nämna Jack Robinson, som jag tycker var bra både offensivt och defensivt. Coates var stark i luften och gjorde det mesta rätt, men gjorde en riktigt ”dålig” felpassning som kunde ha kostat mycket.  Gerrard byttes in och känslan var att hans närvaro höjde lagets kollektiva självförtroende.

Trots att Liverpool inte förde spelet under hela matchen, tycker jag överlag att spelarna gjorde bra insatser. Det säger förstås även en hel del om Brightons prestation – de gjorde en väldigt bra match och detta var en härlig seger för Liverpools del.