Idag offentliggjordes flera VM-trupper. En del av trupperna är slutgiltiga, medan somliga bara är preliminära.

Brasiliens trupp är slutgiltig och består således av 23 spelare. Förbundskaptenen Dunga har valt att peta storstjärnorna Ronaldinho och Adriano, vilket förmodligen inte uppskattas av fansen.

Istället är t.ex Wolfsburgs anfallare Grafite med i truppen – ja, Dunga kollar sannerligen på dagsform mer än CV! Mittfältaren Kleberson, som ju var fullständigt värdelös i Manchester United för några år sedan, återfinns också i truppen.

Det gör däremot inte talangerna Paulo Henrique och Neymar, som många hypar i Brasilien. Enligt Dunga har duon inte imponerat när de har testats i landslaget och kommer säkerligen att finnas med i landslaget framöver, men inte redan i sommarens VM-slutspel i Sydafrika.

En annan storstjärna som inte finns med är Alexandre Pato, som inte har haft någon bra säsong i AC Milan. Personligen hade jag dock förväntat mig att Pato skulle få en plats i truppen. Han är trots allt väldigt snabb och svårfångad. Typ Julio Baptista (som är med i truppen) har ju inte heller haft någon bra säsong i Serie A… Nej, jag köper inte petningen av Pato.

Ur ett Liverpoolperspektiv kan vi konstatera att Lucas Leiva inte heller finns med. Jag noterar även att ingen media uppmärksammar petningen av Lucas, som trots endast 4 A-landskamper för Brasilien, omges av ett rykte att vara given i landslaget… Detta rykte omger bara Lucas när de Liverpoolfans som gillar honom ska hitta argument till att han håller hög klass, men i verkligheten finns förstås inget som helst belägg för att Dunga skulle älska Lucas på något sätt.

Och med tanke på att Kleberson platsar i en slutgiltig VM-trupp, kanske det är rimligt att ifrågasätta om Brasilien verkligen har så tuff konkurrens på innermittfältspositionerna? Hur många av Brasiliens mittfältare hade platsat i t.ex. Englands trupp?

Brasiliens nyckelspelare förväntas bli Julio Cesar, Maicon och Lucio, som ju samtliga håller oerhört hög klass. Dessutom tenderar de att höja sig i landslaget, vilket ju även t.ex. Luis Fabiano brukar göra. Visst brukar anfallaren vara bra i Sevilla, men i landslaget håller han ännu högre klass.

Truppen i sin helhet:

Målvakter: Julio Cesar (Inter Milan), Doni (AS Roma), Gomes (Tottenham Hotspur)

Backar: Maicon (Inter Milan), Daniel Alves (Barcelona), Michel Bastos (Olympique Lyon), Gilberto (Cruzeiro), Lucio (Inter Milan), Juan (AS Roma), Luisao (Benfica), Thiago Silva (AC Milan)

Mittfältare: Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Fiorentina), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Kaka (Real Madrid), Julio Baptista (Roma), Kleberson (Flamengo), Josue (VfL Wolfsburg).

Anfallare: Robinho (Santos), Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Grafite (VfL Wolfsburg).

3 kommentarer
  1. Mittfältet håller inte speciellt hög klass, kaka har spelat ur form nästan hela säsongen

  2. Mittfältet är klent, men de har tre bättre målvakter än England.

    GO REDS!!!

  3. @John: det är iofs inte så svårt att lyckas med 😉

    vidare, rätt kul att ingen ens nämner att lucas petas när han väl får anses som en av de spelarna i liverpool som har en helt given plats i startelvan (tyvärr). säger ju lite om hur bra han egentligen är hrhr

Kommentarer är stängda.