. . .

gremio-matheus-biteco

Liverpool har inlett förhandlingar med Gremio i syfte att värva brassetalangen Matheus Biteco i slutet av månaden, skriver The Mirror.

Den 17-årige mittfältaren var en del av det brasilianska laget som vann årets prestigefyllda Toulon turnering (där även en viss Tiago Ilori deltog), och gjorde där tillräckligt för att övertyga de röda att äntligen göra sitt drag. Merseysideklubben har följt Biteco’s utveckling under de senaste 12 månaderna och känner sig nu redo att håva in.

Brasilianska regler förhindrar dock spelare att säljas till utländska klubbar tills de fyllt 18, men då Biteco födelsedag förefaller den 28 juni så finns det inte längre något som förhindrar en flytt.

Den unge brassen – vars fullständiga namn är Matheus Betancourt da Silva – har ännu inte gjort en match för Gremios a-lag, men imponerade i Brasiliens statliga mästerskap i februari och mars.

Liverpool har (för er som kan er LFC-historia) gjort affärer med Gremio tidigare, då man köpte Lucas Leiva år 2007.

* * *

Tony Barrett från The Times bekräftar på sin twitter att Luis Alberto kommer att genomgå en medical innan veckans slut:

* * *

Cardiff har beslutat sig för att möta Blackpools prislapp på £8 miljoner för Tom Ince. (The Daily Mail)

Kommentar: Liverpool har en klausul som gör att de kommer få en viss procent av transfersumman när Ince säljs.

* * *

Den förre Liverpoolmanagern Rafa Benitez har siktet inställt på Luis Suarez som en potentiell ersättare för sin stjärnanfallare Edison Cavani. (The Mirror)

Real Madrid-anfallaren Gonzalo Higuain närmar sig en £22 miljoner-flytt till Arsenal. Higuain sägs ha kommit överens om ett kontrakt på £130 000 i veckan med London-klubben. (Telegraph)

Manchester Citys intresse för Edison Cavani har svalnat då de vill fullfölja sitt försök att få Isco. Detta banar väg för Real Madrid att köpa Cavani. (Times)

. . .