Rykten, rykten och åter rykten.

Idag fick jag heta tips om att flera bosniska medier rapporterar om att två bosnier kan vara på väg till Liverpool – nämligen Edin Dzeko och Senijad Ibricic.

Angående Dzeko, säger ryktet att han kommer att flytta till Liverpool för 6 miljoner euro + Ryan Babel + Lucas Leiva. Det spekuleras i att Liverpools motiv ”skulle kunna vara” att ersätta Fernando Torres, men detta är absolut ingenting definitivt ens i ryktesfloran.

Att Dzeko är ryktas till Liverpool är förstås ingen nyhet. Däremot är ryktet om att även Ibricic kan vara på väg till Liverpool ett nytt rykte, som endast bosnisk media har rapporterat om hittills.

Ibricic, 24, är en ytterst spännande spelare. Han spelar mittfältare, släpande anfallare eller kantspelare för Hajduk Split samt Bosniens landslag.

Ibricic är en mycket eftertraktad spelare, då han blev framröstad till säsongens bästa spelare i kroatiska ligan 09/10. Förutom Liverpool ryktas han till t.ex Aston Villa och Rubin Kazan.

Med sina 181 centimeter och 81 kilon är Ibricic tillräckligt fysiskt stark för Premier League. Hans främsta egenskaper är ett bra passningsspel, teknik och spelintelligens. Han är även en målfarlig spelare – inte minst med högerfoten i samband med fasta situationer – och har hittills gjort 24 mål på 60 matcher för Hajduk Split.

Prislappen uppges ligga på omkring 5 miljoner euro.

7 kommentarer
 1. Jag hade utan tvekan kunnat offra Lucas och Babel för Edin Dzeko, Ibricic vet jag dock inget om, men priset var ju inte så farligt.

  • Jag håller med. Dzeko vore ett jättelyft för laget. Vet inte heller så mycket om Ibricic, men mina bosniska vänner säger att han helt klart är mogen för en större scen än kroatiska ligan.

 2. Bosnien har ju helt klart varit på frammarsch den senaste tiden. Kanske finns det lite mer substans i Dzeko-ryktet trots allt. Angående hajduk-spelaren så kan det ju visa sig ha ett samband med scoutNingen av kroatiska spelare som du rapporterat om tidigare!

  • Nino: Ja, jag tänkte också på det sambandet. Det är ju helt logiskt att Ibricic är ett intressant namn för Liverpool – han är 24 år, mångsidig, relativt billig osv… Låter onekligen som ett potentiellt fynd.

   tempa: Jag skulle gärna sälja Aquilani om någon vill ge skapliga pengar för honom. Vore inte helt fel att skeppa iväg till Fiorentina eller Juventus i en bytesaffär, de har ju några riktigt bra spelare som verkar flytta i sommar.

 3. 1.tycker ni att man ska sälja aquilani. 2.Vem ska man ersätta honom med?????????????????????

 4. Dzeko som kompanjon och avbytare till Torres vore helt underbart.
  Ibricic vet jag inget om så han undviker jag att kommentera.

  Att sälja Aquilani vore förkastligt då han visat vilken underbar klass han har och när Gerrard plockades längre ner på mittfältet och fick dom underbara passningarna från Aquilani njöt man.

 5. Dzeko är ingen bänk spelare helt enkelt. Tror att Torres och Dzeko hade varit ett riktigt bra anfallaspar. Enligt flera bosniska medier verkar Dzeko vara närmast Man Utd eller Real Madrid. Mourinho har uttryckt sin beundran för Dzeko. Ibricic däremot är ungefär som kuyt fast mer passningssäker plus är han en grym frisparksläggare. Tror inte att någon av dem kommer till liverpool.

Kommentarer är stängda.