Enigt News of the World kommer Liverpools styrelse att ha ett sammanträde inom de närmaste sex veckorna.

Vad som ska diskuteras? Jo, managerposten och framförallt Mourinho.

Tidningen menar att Rafa Benitez förväntas lämna klubben i sommar. Real Madrid, Juventus och även Manchester City uppges vara intresserade av spanjoren.

Liverpools första val som ersättare är Mourinho.

För att den kontroversielle portugisen ska komma till klubben krävs dock en annan ägarsituation – dels för att få en bättre ekonomi, dels för att få en bättre stabilitet.

Vad som är till Liverpools fördel i sammanhanget är dock att Mourinho alltid har haft ett gott öga till klubben. Han uppges till exempel ha informerat Liverpool om att han ville dit när han lämnade Porto 2004, men då valde Liverpool att kontraktera Benitez istället, och Mourinho gick till Chelsea.

Om Liverpool misslyckas med att ro hem Mourinhos signatur kan man komma att rikta blickarna mot Pep Guardiola och/eller Frank Rijkaard.

Duon – som ju båda har stark Barcelonaanknytning – skulle säkerligen förespråka en annan typ av fotboll än lagets nuvarande.

Det billigaste alternativet vore att göra Kenny Dalglish till manager, eftersom han redan är anställd av klubben.

Vidare skriver News of the World att Roy Hodgson också skulle kunna vara ett alternativ för Liverpool, eftersom han skulle ge klubben en kortsiktig stabilitet.

1 kommentar
  1. Hoppas verkligen att vi lyckas få Mourinho som manager.
    Han är en grym manager som dels gillar klubben riktigt mycket och kan motivera spelarna samt visa känslor.

    Rafa är ju ett stenansikte och ler inte ens lite när vi gör mål.

Kommentarer är stängda.