Jag vet att många Liverpoolsupporters är innerligt trötta på att Rafa Benitez är så försiktig med Alberto Aquilani.

Förra säsongen var Xabi Alonso spelmotorn på Liverpools mittfält. Han var den som stod för kreativiteten, han var den som varierade spelet, han var den som hittade passningar som var lika precisa som de var listiga.

Den här säsongen har Alonso varit enormt saknad i laget. Varken Javier Mascherano och Lucas Leiva besitter ju samma spelskicklighet, och heller inte samma offensiva instinkter.

Med offensiva instinkter menar jag att Alonso hela tiden fokuserade på att åstadkomma någonting när han hade bollen. Han valde inte alltid det enkla alternativet.

Huvudorsaken till att Alonso är så saknad är ju egentligen att han inte har ersatts överhuvudtaget på planen – åtminstone inte hittills.

Alberto Aquilani
är uppenbarligen den tilltänkta ersättaren, men lika uppenbart är det att italienaren inte har tillfört ett skvatt hittills.

aquilani

Nu måste Aquilani börja tillföra det som han är köpt för att göra. För att kunna göra detta måste han naturligtvis få speltid.

Enligt min mening var det en stor tabbe att köpa Aquilani. Det har jag hävdat hela tiden och det felbeslutet av Benitez har redan kostat många poäng (och cupplatser…) den här säsongen.

Det är inte Aquilanis kapacitet som jag tvivlar på, utan snarare hans förmåga att kunna hålla sig hel, och hittills stämmer mina farhågor till 100%.

I skrivande stund har Aquilani varit skadefri relativt länge. Vad han behöver är matchtempo. Och det enda sättet att få detta på är att lira.

Jay Spearing berömmer Aquilani. Kallar honom för världsklass. Bara att hoppas att italienaren kan infria de högt ställda förväntningarna. Liverpool behöver honom mer än någonsin.

Mitt förslag är att peta Leiva och matcha Aquilani. Det är i ärlighetens namn svårt att se vad Leiva egentligen tillför i ett innermittfält där kanske världens bästa defensiva mittfältare (Mascherano) redan huserar.

Jag tvivlar starkt på att Leivas frånvaro kommer att märkas nämnvärt.

Våga vinn, våga matcha Aquilani!

1 kommentar
  1. tja hoppas att vi säljer Lucas för 100 miljoner och kan spendera pengarna på en offensiv spelare.
    Alberto Aquilani är en grym spelare om han får speltid…

Kommentarer är stängda.