Liverpools chefsscout Steve Hitchen var på Sochaux 2-1-seger mot Nancy i lördags. Hitchen kollade på Marvin Martin och Ryad Boudebouz (Twitter).

Christian Poulsen kommer att bryta sitt kontrakt med Liverpool om klubben misslyckas med att hitta en köpare innan transferfönstrets sista dag (Twitter).

* * *

Manchester City är beredda att låta Craig Bellamy lämna på free transfer, vilket öppnar dörren för Liverpool, som är intresserade men inte har konkretiserat intresset än (The Independent).

Liverpool är beredda att låta Joe Cole förhandla med Tottenham. Samtidigt är Liverpool nära att värva Sebastian Coates, och en annan sannolik värvning är Craig Bellamy. Manchester City har indikerat att de är beredda att nå en överenskommelse med Bellamy som innebär att han tillåts lämna omedelbart (The Guardian).

Liverpool kommer att genomföra en värvning av Craig Bellamy om anfallaren lyckas komma överens om ett kompensationspaket med Manchester City. Liverpool vill signa Bellamy, men bara om man kan göra det på free transfer (Wales Online).

AS Roma har erbjudit Liverpool anfallaren Marco Borriello, som redan har tackat nej till Fulham. När Liverpool svarade Roma var man inte jätteintresserade av Borriello, men man stängde heller inte dörren helt, utan bad Roma att vänta medan man försöker värva Craig Bellamy. Om Liverpool misslyckas med att värva Bellamy, kan Borriello bli aktuell (Il Tempo).


Craig Bellamy
väntar på besked från Manchester City om de är beredda att köpa ut honom från hans nuvarande kontrakt värt £95 000 i veckan. Liverpool och Tottenham är intresserade av Bellamy, som helst vill till Liverpool. Samtidigt har Joe Cole motvilligt accepterat att han måste lämna klubben för att få spela regelbundet. Spurs manager Harry Redknapp skulle älska att signa Cole, som han hade i unga år (The Daily Mail).

Craig Bellamy är nära att återvända till Liverpool sedan Manchester City gått med på att låta honom lämna på free transfer. Nu väntar Liverpool bara på att Manchester City och Bellamy för förhandla fram en kompensationssumma till walesaren, som föredrar en flytt till Liverpool, trots intresse från Spurs. Liverpool är beredda att erbjuda Bellamy ett lukrativt ettårskontrakt med option på ytterligare ett år. Liverpool betraktar honom som ett utmärkt komplement till den nuvarande anfallsuppsättningen – i synnerhet då David N’Gog är väldigt nära en flytt till Bolton (The Mirror).

Bolton har nobbat Arsenals skambud på £6 miljoner för Gary Cahill, som Bolton värderar till £17 miljoner. Arsenal budade på mittbacken sedan Everton nobbat deras bud på Phil Jagielka, och svalnat intresset för Chris Samba på grund av Blackburns värdering av honom (The Mirror).

Roberto Martinez vägrar sälja Hugo Rodallega, eftersom han anser att det vore för ont om tid att kunna ersätta colombianen innan transferfönstret stänger. Eftersom Rodallegas kontrakt med Wigan går ut nästa sommar riskerar de att tappa honom på free transfer (The Mirror).

Arsenal är den senaste klubben att visa intresse för M’Baye Niang, som även är intressant för Liverpool, Tottenham, Manchester City och Real Madrid (The Daily Mail).