Nu har Ryan Babel åter igen grinat ut till holländsk press. Han brukar ju göra det med jämna mellanrum, men nu är hans kommentarer värre än någonsin.

Babel säger en massa saker. Det är uppenbart att han inte känner något förtroende från Rafa Benitez, vilket han menar påverkar hans spel.

Holländaren säger även; ”Varje gång jag eller min agent (willie Haatrecht) har ett samtal med honom (Benitez) påpekar han att jag inte kan lämna och att han tror på mig.

”Vi får lita på att han säger sanningen. Säga det är inte samma sak som att visa det. Vi har kommit överens om att kolla på min situation under vinteruppehållet. Om ingen förbättring har skett då, måste jag vara ärlig, då vill jag spela någonannanstans.”

8CD605B4-EAF9-4D1C-2FB04F39D76A7236

Vidare säger Babel: ”Jag vill stanna i Liverpool. Jag har bara känslan att jag fortfarande har något att bevisa för många människor.

”Det tycker jag är orättvist och synd. Jag har visat vad jag kan göra massor av gånger. Jag vet att jag kunde ha varit längre fram i karriären men om ingen hjälper dig, om ingen gör det lättare för dig, är det svårt.

”På två och ett halvt år i Liverpool har jag aldrig startat tre matcher i rad.

Dessutom passar Babel på att såga de andra anfallarna, som han menar är själviska: ”Alla anfallarna, de lever bara för sin egen framgång. Det är svårt för någon som inte är självisk av naturen att agera själviskt.

”Jag vet inte om mina lagkamrater blev chockade av min nya attityd men jag har märkt att de blir förvirrade ibland.

”Normalt sett skulle jag passa bollen – nu tar oftare skott själv istället. Jag ser hur de kollar på mig med ett ansiktsuttryck som säger; ’Hey, jag är fri!’

”Men jag tänker inte gå in närmare på det eftersom de inte ger mig någon förklaring när jag ropar efter bollen.

Babel berättar också om olika grupperingar i truppen: ”Vi har många olika kulturer och vi är en tight grupp på planen. Men utanför planen går alla sina egna vägar.

”De spansktalande killarna är väldigt nära. Ungdomarna hänger ute tillsammans. Och jag kommer överens med Benayoun och Lucas.

”Dirk Kuyt? Jag hänger inte direkt med honom. Dirk blev accepterad i gruppen av spansktalande spelare. Han är väldigt vänskaplig med de och ser ut att förstå deras skämt.”

* * *

Babel sa kommentarerna när han intervjuades av Voetbal International, som är en av Hollands största fotbollstidningar.

2 kommentarer
    • Känns som ett säkert tips att han ryker i januari.

Kommentarer är stängda.