[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ashley Williams är lagkapten i både Swansea och Wales. Han är inne på sin sjätte säsong med Swansea och är således en av klubbens riktiga trotjänare. Den numera 29-årige Williams har spelat med klubben i flera divisioner och gjort det bra överallt – även i Premier League.

Det faktum att Williams är defensivt kapabel och dessutom klarar av att spela sig ur situationer, vilket ju är ett absolut måste i Swansea, har gjort honom intressant för många andra klubbar. Sedan Brendan Rodgers tog över Liverpool har Williams ryktats till klubben – men enligt diverse rykten var inte transferkommittén lika angelägna som Rodgers på att hosta upp en betydande övergångssumma för Williams. Förra sommaren ryktades han även ganska intensivt till Arsenal, men inte heller den övergången blev av.

Williams

Under den här säsongen har det varit ganska tyst kring Williams, som fyller 30 år i augusti. Idag skriver dock The Mirror att Williams imponerade på Rafa Benitez i Europa League-matcherna mellan Swansea och Napoli. Tidningen uppger att italienska agenter som jobbar åt Napoli har blivit instruerade att försöka förhandla fram en affär som ska ta mittbacken till Napoli i sommarens transferfönster.

The Mirror tillägger att Williams endast har ett drygt år kvar på sitt nuvarande kontrakt med Swansea – och att även Liverpool, Arsenal, Everton, Tottenham och Aston Villa har visat intresse för hans tjänster.

* * *

Kommentar:

Det faktum att Williams inte har särskilt mycket kvar på sitt kontrakt borde innebära att prislappen är relativt låg – i synnerhet med tanke på att han snart är 30 år gammal. Rodgers har tidigare visat sig vara pigg på att återförenas med tidigare adepter – som exempelvis Joe Allen, Fabio Borini – men transferkommittén har haft andra spelare i åtanke sedan de installerades i klubben.

I sammanhanget bör man också tänka på att Liverpools nuvarande mittbacksuppsättning inte är särskilt ung. Den utlånade Tiago Ilori är visserligen bara 21 år och Mamadou Sakho 24, men både Martin Skrtel och Daniel Agger fyller 30 i slutet av året, samtidigt som Kolo Touré är 32. Det vore kanske således inte idealiskt att rekrytera ytterligare en spelare i 30-årsåldern (Williams).

Då förefaller ryktena som gör gällande att Rodgers gärna vill få in Steven Caulker som desto troligare att materialiseras. 22-årige Caulker bör ha betydligt större möjligheter att bli ’godkänd’ av transferkommittén och hans kontrakt kanske rentav innehåller någon slags klausul som kan aktiveras om Cardiff City åker ur Premier League. Nu är det förvisso inte helt säkert att Cardiff trillar ur, men det förefaller troligt, och då kommer Caulker knappast att vilja stanna kvar.

* * *

Ashley Williams eller Steven Caulker?

Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet.

12 kommentarer
 1. Caulker. Ville ha honom redan innan han gick till Cardiff, tyckte han var riktigt bra under låneperioden i Swansea. Och dessutom ung.
  Tycker Williams verkar vara en ganska svinig person (tänker på tacklingen på Coutinho, med mera…). Jag vill inte ha honom iaf.

 2. Williams spelar alltid som ett arsle mot oss. Dessutom har han väl erkänt svårt för Suarez?

 3. Ashley Williams alla dagar i veckan om du frågar mig. Just för att han är en bättre mittback är Steven Caulker kommer att bli.

  Pespa: Att han skulle vara en svinig person bara för att han tacklade Coutinho en gång ställer jag ett stort frågetecken till. Dessutom skulle jag strunta i det så länge han presterar på fotbollsplanen.

  http://fotenochbollen.blogg.se/

 4. Blir kul om han får möta Suarez på träningar… 😛
  http://www.bbc.co.uk/sport/0/…/20464215
  Han har varit inblandad i fler gruffiga situationer som jag sett, kan inte komma på något konkret exempel just nu. Men visst är det så att man kan älska dom galnaste, bara dom presenterar för vår klubb (Suarez).
  Jag tror dock ändå på Caulker.

  • Caulker. Caulker är en ung, stabil mittback som dessutom råkar vara engelsk landslagsman och att han både har erfarenhet från en engelsk storklubb (spurs) och i en mindre klubb där han har fått ledaregenskaper. Skulle vara ett bra komplement till våran mittbacks uppsättning men behövs han verkligen? Agger, Skrtel, sakho o Llori till nästa säsong känns redan bra nog?

 5. Om man får FM’a lite så skulle jag vilja se det som så …

  Är mentalt redo att separera med Agger och Skrtel. I mina ögon är de inga startspelare och förutsätter att de är alldeles för dyra backuper och utan potential.

  Mitt försvar skulle då se ut så här.

  Williams och Sakho startar. Williams ger trygghet och erfarenhet, sakho teknik och ”spelförståelse”. Ilori som se å lär/cup backup med Kolo som mentor.

  Där Wisdom går på lån till ett mitten/bootenlag i PL för att på sikt ersätta Kolo säsongen efter, och efter det Williams.

  Ska jag ringa Brendan, eller gör ni det? ;D

  • Låter riktigt bra det där. Som Sunderland-supporter hade jag låtit dig ta över efter Di Canio om vi inte redan hade Poyet 😉

  • Mina ambitioner stämmer inte riktigt överens med Sunderlands, men tack för förfrågan 😀

  • Tycker du att Williams är bättre än Skrtel?

  • Känner varken Williams eller Caulkner lika väl som Skrtel.
   Men just i detta fall så var frågan, vilka av dessa två jag skulle värva. Och för vad jag tycker är klubbens bästa valde jag erfarenhet framför ungdom.

 6. Jag hade också valt Caulker, tänk dig han och Ilori <3 och var det inte Williams som sköt Rvp i huvudet där Ferguson vart riktigt lack?

Kommentarer är stängda.