Oxlade

Den tidigare så hypade Arsenal-spelaren uppges vara till salu i sommar.

Det är vanligtvis pålitliga The Independent som skriver att Arsenal är beredda att lyssna på erbjudanden för Alex Oxlade-Chamberlain, eftersom de inte anser att han har utvecklats tillräckligt mycket sedan ankomsten till klubben. För fem år sedan betalade Arsenal £12 miljoner när han köptes in från Southampton och nu hoppas Arsene Wenger få mer. The Independent verkar uppskatta att den nuvarande prislappen ligger på omkring £15 miljoner.

Chelsea visade intresse för Oxlade-Chamberlain när de förhandlade med Arsenal rörande Petr Cech, men då sa ”The Gunners” nej till en övergång. Nu har de alltså ändrat sin inställning till en försäljning av yttermittfältaren. Den 22-årige engelsmannen har liksom många av sina lagkamrater i Arsenal varit skadedrabbad de senaste åren, vilket naturligtvis inte har gynnat hans utveckling.

Liverpool var en av många klubbar som var ute efter Oxlade-Chamberlain när han lämnade Southampton. Då var Liverpool en av intressenterna, men klubben har som bekant en annan manager nu än då. Det är dock värt att ha i åtanke att LFC verkar ha för avsikt att förstärka yttermittfältsuppsättningen i sommar och kanske kan AOC vara ett aktuellt namn.

The Independent skriver för övrigt att ytterligare tre spelare förväntas lämna Arsenal i sommar. Det handlar om Mathieu Flamini, Mikel Arteta och Tomas Rosicky. Trions kontrakt med klubben går ut och de har inte blivit erbjudna nya. Det vore däremot en desto större skräll om någon av dessa överhuvudtaget är aktuell för spel i Liverpool, kan man ju lugnt säga.