Liverpool, Manchester United, Manchester City och Chelsea uppges vara intresserade av FC Dallas mittfältare Brek Shea, 21. Den amerikanska landslagsmannens agent Barry MacLean erkänner att en flytt till Premier League vore lockande för honom: ”It’s on his radar. He is a young player with high aspirations and every player wants to play at the highest level. I think England would be an interesting option for Brek, but we will wait and see what happens,” sa MacLean (Skysports.com).

Liverpool vill värva den schweiziska talangen Nicholas Hunziker. Klubben har scoutat 15-åringen, som gjorde hattrick i sin debut för ungdomslandslaget. Hunziker har inte skrivit på ett proffskontrakt med Basel, vilket Liverpool hoppas kunna utnyttja genom att signa honom inom kort. Man skulle kunna kontraktera honom redan nu och offentliggöra övergången i januari, men ett hinder är att Napoli också är mycket intresserade (The Mirror).

* * *

Barcelona vill värva Ashley Cole – om Chelsea är beredda att sälja honom för omkring £12 miljoner. Barcelona gillar även Gareth Bale, men walesarens skyhöga prislapp avskräcker den spanska storklubben (The Mirror).

Barcelona är intresserade av Gary Cahill, men han kommer troligtvis att hamna i Chelsea (The Mirror).

Chelsea kommer att buda £14 miljoner för Gary Cahill i januari (The Daily Express).

Arsenal är beredda att erbjuda Robin van Persie ett stort kontrakt för att få bort intresset från Manchester City (The Daily Mail).

Kontraktsförhandlingarna mellan Didier Drogba och Chelsea har blivit uppskjutna. Anfallarens kontrakt går ut efter säsongen och han kan alltså komma att lämna på free transfer (The Times).

Inter är intresserade av Angel di Maria och Mesut Özil (Corriere dello Sport).

Real Madrid har koll på Mario Götze (Marca).

Schalke visar intresse för Venlos mycket talangfulla nigerian Ahmed Musa, som värderas till 10 miljoner euro (Voetbal International).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Det har ju varit mycket snack om Zlatans vara eller icke vara i Milan de senaste dagarna. Har för mig att jag läste ett löst rykte om att Zlatan var aktuell för Liverpool för några år sedan, detta ligger långt bak i huvudet någonstans och vet inte om det stämmer alls..

  Men när jag kom och tänka på det så blundade jag och föreställde mig hur Zlatan blev klar för Liverpool. I min dröm så var Zlatan fullkomligt lysande och han ledde Liverpool till vårat första guld i Premier League. Jag drog lite extra på smilbanden när jag såg framför mig hur Sportbladet skrev spaltmeter om Liverpool och Zlatans triumf och hur Man United-fansen klagade som barnungar i kommentarsfälten…

  Detta var ju bara en dröm men en rolig sådan 😀 Med detta sagt så vill jag inte påstå att jag skulle jubla över en värvning av Zlatan, men teorietiskt, hur tror ni han skulle lyckas i England och framför allt i Liverpool?

  • ES, För 5 år sedan hoppades jag på Zlatan i Liverpool, men inte nu. Att spela i PL vore den största fysiska utmaningen i hans karriär och tempot är så otroligt högt… Det brukar vara väldigt svårt att flytta 30+are från Serie A till PL. Kolla på t.ex Sheva. En spelare som är PL-anpassad och kanske mer realistisk är ju Drogba som blir free agent nästa sommar. Inte för att jag tror att Liverpool kommer att signa honom, men det är ju inte helt omöjligt heller…

 2. Att värva Zlatan skulle vara det sämsta köpet vi kan göra just nu. Hans kurva neråt är lika brant som Mount Everest. Dels så tycker jag att han är för dålig för att spela i England. Han kan vara kung mot något Kalle Anka lag i Italien men sen mot tuffare motstånd så viker han ner sig direkt.

  Nej tack. Då kan vi lika gärna ta tillbaka Fowler igen.

 3. Word bspringsteen, låter mer som en mardröm för mig om jag får tycka till!

 4. Precis som pelle2x säger. När Zlatan var som bäst i Inter året innan han gick till Barcelona och enligt mig förstörde sin karriär. Så skulle han ha valt England istället, då var hans fysik ett praktexempel, samtidigt som han var oerhört kvick och kunde då göra bort sin kille vilket han inte behärskar nu.

 5. Enligt alla fysiska värden så är Zlatan i Praktexemplar just nu………

  • Björn, Zlatan är säkert starkare nu än för 5 år sedan, men snabbare…? Men när jag säger fysisk utmaning menar jag framförallt att jag tvivlar på att han har tillräckligt med hunger och drivkraft för att ta sig an Premier League i det här skedet av sin karriär. Man måste vara superhungrig, som Suarez, Torres och Tevez var när de kom till PL, för att lyckas. Äldre spelare, typ Morientes och Sheva, har haft väldigt mycket svårare att anpassa sig till PL-spelet. Min känsla är att Zlatan redan hade spelat PL om han verkligen hade velat anta den utmaningen.

 6. Hur kan man säga att man inte vill värva Zlatan? Tror att om du frågar nästan vem som helst som är insatt i fotboll så rankas han iaf topp15-20 bland anfallare… Tror säkert högre. Sen kan man ju givetvis disskutera om det är värt att lägga massa pengar på han o hans lön men rent spelarmässigt vore han ett givet köp! Finns få anfallare i världen med Zlatans talang!

  • Dave, Om man förespråkar unga värvningar är det väl ganska logiskt att man inte förespråkar en värvning av en svindyr 30-åring?

   Om Liverpool rent teoretiskt skulle lägga stora pengar på Zlatan, så skulle man ju förkasta sin värvningsfilosofi helt och hållet. Det vore inte trovärdigt. Samma sak om man skulle lägga massa pengar på t.ex Kaka.

 7. Jag tycker helt enkelt inte att Zlatan är tillräckligt bra längre. Skulle vara idiotiskt att värva en spelare som har en utvecklingskurva som är spikrakt neråt.

  Björn: Zlatan i praktform? Har du sätt matcher på senaste tiden? Ja. Han har varit skadad! Men. Han har byggt på sig alldeles för mycket muskler och kan inte springa eller dribbla förbi sin motståndare längre, han skulle aldrig fungera i Premier League.

 8. bspringsteen:
  Enligt mätvärden som Milans läkarteam gjort då.

  Äsch, det finns mer otekniska och långsammare anfallare i PL än Zlatan, tror jag. Att han aldrig skulle funkat i PL låter jag vara osagt. Är Zlatan min drömvärvning till Liverpool? Nä.

 9. Ja jag tror säkert att Zlatan har fantastiska värden, men om du har sätt hur han har presterat på planen dom närmaste 2 åren. Så är jag inte imponerad alls. Och då spelar det ingen roll hur tungt han står och lyfter i gymmet eller hur fort han kan springa på ett löpband.

 10. Det är helt fantastiskt vilken jantelag som råder här!
  Känns som det är typiskt svenskar att inte förstå hur bra Zlatan är.
  Han är helt unik i Sverige.
  Han är en världsspelare som de flesta större lag vill ha.
  Han har vunnit ligan varje säsong sen han flyttade utomlands.
  Han kom sjua i omröstningen om världens bästa spelare.
  SJUA! Och ni gnäller om att han är dålig?
  Konstigt att ni följer en fotbollsblogg om ni är så extremt okunniga om fotboll.
  Zlatan är och kommer vara den bästa fotbollsspelaren Sverige kommer få fram inom många många år!!