Cech

Petr Cech fortsätter att ryktas till Liverpool, men han är inte ensam om att göra detta. Läs även det senaste om Steven Gerrards kontraktsförhandlingar.

* * *

Liverpool vill att Petr Cech ska ersätta Simon Mignolet i januari. Klubben vill att det ska budas £7 miljoner för tjecken, men John W Henry måste ge sitt godkännande innan något konkret kan ske. Cech är dock inte den enda målvakten som LFC är intresserade av – även Neto och Asmir Begovic är intressanta. Begovics prislapp ligger på hela £15 miljoner. Två spelare som kan offras för att finansiera ett målvaktsköp är Fabio Borini och Glen Johnson (Star on Sunday).

* * *

Liverpool och Tottenham är intresserade av Charlie Austin, som fortfarande inte har tackat ja till QPR:s senaste kontraktsförslag (The Daily Mail).

Liverpool och Manchester City är intresserade av att signa Alex Song nästa sommar. Nu är han som bekant utlånad från Barcelona till West Ham (The Daily Mail).

* * *

Om fyra veckor kan Steven Gerrard skriva på för en klubb utanför England. Just nu överväger Gerrard det kontraktsförslag han fått av Liverpool, som erbjuder en betydligt lägre veckolön än hans nuvarande £170 000 (The Mirror).

Liverpool befinner sig i fortsatta förhandlingar med Gerrards representanter (The Daily Mail).

* * *

Liverpool har erbjudit Jordan Henderson ett femårskontrakt värt £80 000 i veckan men han har inte skrivit på än (The Daily Mail).

Liverpool förhandlar även med Raheem Sterlings representanter. Häromveckan sa Sterling att han förväntar sig att förlänga med LFC (The Daily Mail).

Liverpool har erbjudit Glen Johnson ett tvåårskontrakt, men han är inte villig att förlänga, eftersom erbjudandet endast ligger på hälften av hans nuvarande veckolön på £120 000 (The Daily Mail).

* * *

Sergio Romeros agent Mino Raiola jobbar på att få över målvakten till Liverpool i januari. Dessutom kan en annan av hans klienter – Mario Balotelli – vara på väg att röra på sig. Napoli är intresserade av Balotelli, men en övergång är inte aktuell i januari utan möjligtvis nästa sommar (TMW).

* * *

Victor Valdes tränar inte längre med Manchester United och kommer inte att skriva på för klubben. Han har åkt hem till Spanien. Det är oklart var han hamnar (Catalunya Radio).

* * *

Relaterade länkar:

24 november: Totaal Liverpool – LFC och Cech – a match made in heaven?

5 kommentarer
  1. Förlänger vi med g Johnson med två år då är det bevisat att BR är helt dum i huvudet. Oavsett om han avgjorde gårdagens match så spelar inte det nån roll, han ska bort. Orkar nämligen inte se eländet spela.

  2. Gillar inte tanken på att börja ändra på en så viktig post för samspelet som målvakten mitt i säsongen. Men, med det sagt så anser jag att samspelet, både framåt och bakåt, knappast kan bli så mycket sämre än nu och jag har tyvärr gett upp om Mignolet nu. Visst han gör en del spektakulära räddningar, men det tror jag många målvakter i 100 miljonersklassen klarar av. Jag har inte några större problem med en tavla som mot Ludogorets, även de bästa målvakterna tappar bollar ibland och där har Mignolet inte stuckit ut negativt innan. De stora problemen enligt mig är dels problemen vid inlägg/hörnor där han är riktigt darrig, där är det dock svårt att hitta tillgängliga målvakter som är riktigt bra, dels hans oförmåga att läsa spelet. Det är väldigt sällan han kommer ut rätt/först på instick eller långpassningar. Igår var det en helt horribel situation när en stokespelare hann först på en 40-meterspassning som nästan nådde Liverpools målområde. Om Liverpool ska kunna spela med en hög backlinje så måste målvakten spela mer som en libero och där tror jag tyvärr inte Mignolets spelförståelse någonsin kommer att räcka till. Jag kan inte minnas ett tillfälle när han brutit en långpassning framför straffområdet. Det har klagats på att mittbackarna kommer för djupt, men det kan inte vara lätt och veta att du måste täcka ytan ända ner till straffområdet eller ännu längre när meningen är att du ska trycka upp laget.

  3. Charlie Austin? Vad är det för lirare vi länkas med egentligen???

  4. Fan asså borde inte Forster vara en ganska bra värvning?

    • Jag har predikat för honom i ett par år, tycker målvaktstyper som han och Begovic känns trygga. Stora, dominanta (inte minst i luftrummet) och så vidare, men man skulle ju i så fall ha värvat honom innan han hamnade i Southampton.

Kommentarer är stängda.