[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Steven Gerrard pratade som bekant nyligen öppet om att han fortfarande inte har blivit erbjuden ett nytt kontrakt med Liverpool. Nu skriver The Mirror att Gerrard inte känner att hans legendstatus respekteras av klubben och kände sig så pass arg över de uteblivna förhandlingarna att han gick ut i media om saken.

Efter 0-1-förlusten mot Newcastle insisterade dock Brendan Rodgers att Gerrard är en viktig del av laget och att han vill behålla honom: ”I met with Steven’s representative last week and made it clear that he remains a big part of what we are trying to do,” citeras Rodgers i The Mirror.

”I have passed that information on to the owners and, hopefully, Steven’s representative will now agree a deal.

”He has been a brilliant captain for me. He is a unique player and a very special talent.”

* * *

James Milner är beredd att förlänga sitt kontrakt med Manchester City sedan han fått mer speltid. Hans nuvarande kontrakt går ut efter säsongen och klubben vill förlänga (The Mirror).

Napoli är intresserade av Cheick Tioté och är villiga att betala £12 miljoner för hans tjänster. Newcastle är dessvärre ute efter hela £16 miljoner för Tioté. I dagsläget har ivorianen en veckolön på £45 000, men Napoli skulle kunna höja den till £80 000 (The Mirror).

* * *

Både Ron Vlaar och Fabian Delph blir kontraktslösa efter säsongen. Ingen av spelarna är nöjda med Aston Villas utveckling. Liverpool, Arsenal och Spurs bevakar Delphs situation (The Sunday People).

Leicester överväger redan att erbjuda Esteban Cambiasso ett nytt kontrakt med klubben. Han har diskuterat klubbens taktik med managern Nigel Pearson och hjälpt lagkamrater att komma in i spelet i högstaligan – och klubben värdesätter hans tjänster. 34-årige Cambiasso har en långsiktig ambition om att bli manager i England och gillar således sin nuvarande roll i Leicester (The Sunday People).

Newcastle försöker ’sno’ Lass Diarra från Celtic. Fransmannen, som är kontraktslös, åkte till Skottland på fredagen men nu gör alltså Newcastle ett sent försök att signa honom (The Sunday People).

MLS-klubbar är intresserade av Rio Ferdinand, som ju har floppat i QPR och överväger att lägga av (The Sunday People).

25 kommentarer
  1. Lite of topic men Cambiasso är nog en blivande toppmanager.

    • Han gör det i alla fall fantastiskt bra i Leicester hittills. Antagligen en av de spelarna som är viktigast för sitt lag.

    • Vad obildad jag känner mig nu, får la kolla in de där lästerna!

  2. Hade velat ha Vlaar i vårat försvar NU! Hoppas dock att det finns bättre alternativ i januari eller i värsta fall till sommaren… vem ska dumpas då? Antar att Toure är den enda som är beredd att agera fjärde alternativ. Så antar att någan av Sakho, Skrtel eller Lovren ryker när Rodgers återigen försöker få rätsida på försvaret i januari (förhoppningsvis i januari!!!).

  3. Lovren är tamejfan katastrofens allfader, till och med borini hade gjort det bättre som MB, ärligt.

    Jag har sagt att BR är rätt man för lfc ända sedans ankomsten, stöttat och försvarat i ur och skur men nu är det slut med det, blir det inte bra spel med många chanser emot CFC och RM så visst, jag förstår att det är två av världens tungviktare och kan ha aningen överseende med det men nu får det fan vara nog!

    Nytt system, jag kräver det, 3-4-3, 2 defensiva IM och bollen skall spelas på yttrarna, total överbelastning genom inlägg/instick emot RM samt CFC, gör precis vad som helst men ge ballo en eller flera kamrater på topp!

    Rycker BR inte upp sig i Jan så förväntar jag mig en avskedsansökan alternativt sparken från styrelsen, mitt mått är rågat, flera gånger om.

    • Vänta säsongen ut och utvärdera då! Avverkat 10 omgångar än… Det finns fortfarande alla möjligheter å förankra fjärde platsen än och de är väl den vi vill ha i första hand eller?! Och de tror iaf jag de här laget besitter kapacitet och fixa.

    • Absolut! Frågan är om BR verkligen är RÄTT man att leda oss dit, vi hade fru fortuna med oss förra säsongen, hon har övergivit oss snabbare än tåget i Oslo för denna säsong dock.

      Laget har kapacitet men varför syns den inte, inte en tillstymmelse av glödde, kämpa, motivation, jo, BORINI har allt men han får nöta bänk i mitt tycke helt fel.

    • Det enda Borini inte har är väl spetskvalitéerna, vilket är synd då med dessa hade varit en världsklass-spelare. Han har rätt psyke för det som sagt Toyen 🙂

    • Så du vill sparka BR och vilken vill du då får hit? Själv är jag trött på att så fort det går dåligt för laget så ska managern bort men detta medför att det kommer ta ytterligare år att få fart på laget. Den nya managern kommer garanterat vilja värva sina spelare och ta bort de han inte tycker passar in och vad händer om den nya managern inte fixar ligaguld första året, är det kört då och en ny ska in och proceduren börjar om.
      Visst kommer vi väldigt långt ner i ligaplaceringar även nästa år så kanske de måste se över det hela men vi måste också se vad vi kan förväntas av laget vi har. Har vi verkligen så starkt lag att vi utan diskussion ska komma topp 4 eller är vi ett topp 7 lag som kan skrälla något år och göra som vi gjorde förra säsongen?

      Jag tror på BR och efter regn kommer solsken

    • Ser du på matcherna? Ser du spelarnas agerande? Ser du någon form av motivation? Ser du någon form av matchstrategi/spelstrategi? Det viktigaste av allt, ser du BR AGERA och ÄNDRA för att få igång spelet?

      Under de senaste 4 matcherna har det varit som yra pingviner med uddlöst anfall OCH försvar, det är tamejf●n BR’s skyldighet gentemot klubben, staden och framförallt supportrarna att få igång spelet.

      Man kan skylla på skador, man kan skylla på nya spelare som måste aklimatiseras, man kan skylla på små marginaler men fakta är att det är en dimridå.

      Han (VI) har bra spelare att spela samman, han har hoppat med laguttagningen från match till match utan att spela en 11 kontinuerligt, skador förekommer självklart MEN han måste ha en grund i laget och det har han inte haft.

      Ja, jag vill se BR i lfc länge, han är våran nya Rödnäsa men då får han fan ta och rycka upp sig för detta duger inte ens i championship.

    • Det här är Rodgers tredje år som tränare, och han har fått värva för närmare 2 miljarder under dessa år. Av dessa värvningar är det väl i stort sett bara Sturridge, Coutinho och Moreno som kan anses vara lyckade värvningar. Nu finns det visserligen ett par unga spelare till, som kan bli bra. Men detta kan bara inte anses vara godkänt. Om man jämför med Benitez värvningar, så gjorde även han en hel del missar. Men efter tre år i klubben så hade han värvat spelare som Kuyt, Reina,Alonso,Mascherano, Agger och Arbeola.

      Så Rodgers har en del att jobba med när det gäller värvningar.

    • Toyen: Yes jag ser på matcherna och jag är precis lika frustrerad som alla andra som håller på Liverpool men jag tror fortfarande inte att lösningen är att hitta en ny tränare (just nu iaf).

      Jag ser BR agera och att han ändrar titt som tätt under matcher men det verkar ju vara som att spelarna inte förstår längre hur de ska agera. Gerrard som kapten måste vara BRs förlängda arm ute på plan och vara den som styr upp spelet under match men han verkar ju inte ha den pondusen längre tyvärr.

      Han cementerade ju faktiskt en grund under första året och då spelade vi ofta riktigt bra men var precis som nu väldigt uddlösa och förlorade ofta matcher pga detta.
      Under andra säsongen så klickade ju ändå det mesta framåt i BRs filosofi och vi hade stommen av spelare som stora delar var skadefria.
      Nu under det tredje året verkar de nya spelarna inte tagit till sig BRs filosofi för när vi var som bäst förra året pressade vi allt som oftast sönder motståndet och laget rörde sig som en enhet. Nu känns det som att ingen riktigt vet när pressen skall sättas in och hur man skär av ytorna som blir farliga vid en hög press. Sen att Balotelli är den enda anfallaren i matcherna gör det ju inte bättre då han söker sig ut från straffområdet väldigt ofta och vem ska då göra målen med tanke på att Sterling och Coutinho ofta dragit sig ut på kanten. Vi måste få in fler spelare i boxen när vi väl har bollen högt upp för våra motståndarbackar har nog ligans lättaste jobb.

      In med Borini som iaf har lite vilja att springa.

      Nu gråter vi inte över spilld mjölk utan tar tre pinnar mot Real imorgon.

      Efter regn kommer solsken.

  4. Igår hade vi 2 stycken mittfältare som i stort sett hade samma roll kändes det som. Ta bort en av dem och sätt in Borini, han måste kunna ändra spelsystem när man ser att det inte funkar…

  5. Förra säsongen var BR ett enda stort smil på läpparna! Den här säsongen ser han bara butter ut och det även på bilder från träningarna. Nog för att det är allvarliga tider men glädjen är som bortblåst. Gerrard ser trött och ointresserad ut vart har hans glädje tagit vägen? Något är fel, ja mycket fel och jag tvivlar på att BR fixar det här!

  6. Förstår inte varför Rodgers ska ha så mkt inflytande över värvningarna, det är uppenbarligen inget han kan, jämför med ancelotti och guardiola som inte har det och för dem går det ju helt ok. Och när han inte får bestämma (som med sakho vad det verkar) så används inte spelarna.

  7. Pelle2x: köra en special om eventuella förstärkningar som kan vara möjliga i januari?

    Det har börjar pratas en hel del på engelska transfersidor (en sida är ruskigt pricksäker, de har nån på insidan på Melwood) om att vi bakom kulisserna redan förhört oss om vilka klubbar som kan tänkas vara intresserade av Balotelli. De är dock lite osäkra på om det är Liverpool eller Raiola som agerar på egen hand.

    Och när ni ändå är på G, en scoutingspecial på hjälptränare kanske vore till hjälp, [email protected] är en bra adress att skicka en eventuell printscreen till 😉

    • Pierredforever: Brendan Rodgers vet nog mycket bättre än jag vilka eventuella hjälptränare som finns. Som utomstående är det svårt att ha insyn och veta vilka assistenter som är de bästa. Jag tror att det ska väldigt mycket till för att BR ska ta in en hjälptränare.

  8. Man blir så fruktansvärt besviken när man ser denna säsongs Liverpool, efter förra säsongens succé så hoppades man på att äntligen var vi uppe bland jättarna och kan eventuellt ge en match om ligatiteln igen. Men ack så fel det blev, jag är beredd att hålla med Wennman på aftonblaskan, det är det sämsta Liverpool jag har upplevt och ändå så har jag hållit på Liverpool sedan slutet av 80-talet.

    Det finns inget go i laget, vi spelar med fel uppställning, våra förstärkningar har i stället blivit otroliga försvagningar, vi är sämst i försvaret och sämst i anfallet och vårt mittfält skulle bli utklassat av Milans dinosaurier, vi är näst sämst i hela PL på fasta situationer… Detta är fruktansvärt oroväckande om vi inte få till en ändring på detta snarast, så kan vi göra en United x2 denna säsong och hamna i en eventuell nedflyttningsstrid.

  9. Tycker det är tråkigt att läsa alla negativa kommentarer.
    Var det verkligen någon som trodde att vi skulle kunna konkurrera om ligatiteln i år?
    Med den truppen vi har ska vi vara nöjda med topp 8.
    Tror även att spelet kommer lossna, bollrullandet finns och när löpningarna kommer komma igång (vilket jag är säker på att de kommer göra) kommer vi blixtra till och bli farliga framåt.
    Tror det som behövs är att Rodgers bestämmer sig för att när en viss spelare, t.ex. Gerrard, får bollen rättvänd på offensiv planhalva då ska löpningarna i djupled, korslöpningar m.m. börja. Kolla bara på Barca under Guardiola. De fick skit för att de rullade bollen mellan backar och mittfältare men så fort Xavi fick bollen rättvänd så startade 4-5 löpningar automatiskt och så räckte det med 1-2 passningar så låg bollen i motståndarnas mål.
    Jag tror på Rodgers och på Liverpool på sikt, ha tålamod så kommer det bli riktigt bra!

    • Problemet är att vi inte har den där Xavi, vi har nu inte heller den där som kan göra något extra som i Barcas fall är Messi och i vårat fall så var det Suarez.. utan såna spelare så är det oerhört svårt att bryta ned ett defensivt lagt försvar…

    • Menar du på fullt allvar att man skall vara nöjd med en topp 8 plats, när klubben har spenderat 2 miljarder på tre år?

      Suarez är fantastisk spelare, men man har faktiskt spenderat över 1 miljard på nya spelare. Om man trots det är nöjd med en topp 8 plats, så är det någonting fel.

    • Håller helt med Sin nobre. Klubben har underpresterat de flesta av de senaste 5-6 säsongerna. Med de pengar klubben omsätter på spelarköp och spelarlöner så ska vi, Arsenal och Tottenham göra upp om fjärdeplatsen varje år. Andraplatsen förra året var en överprestation, men en åttondeplats vore ett fiasko med tanke på de ekonomiska musklerna klubben har. Även när det pratades om hur katastrofala de förra ägarna var vår lönebudget minst topp fem i ligan. Det är inte synd om oss. Jag tror att Everton, Newcastle eller inte minst Southampton gladeligen bytt budget med oss.

    • Tror vi pratar om två olika saker här.
      Självklart är det fel att spendera så mycket pengar och att de som ska vara stöttepelare av dessa inte presterar och/eller är skadade.
      Känns som det är för mycket breddspelare som inte håller.
      Jag hade personligen uppskattat om pengarna lagts på 1-3 stjärnor istället.
      Men om man tittar på dagens trupp tycker jag att topp 8 är vad vi får acceptera.
      Som Liverpoolsupporter ska man aldrig egentligen vara helt nöjd med något annat än förstaplatsen för det är där vi hör hemma men vi har inte den truppen.
      Kommer vi på en cupplats är jag mer än nöjd men jag ser det inte som ett misslyckande om vi skulle komma 7-8 för truppen är inte så pass bra att vi ska kunna utmana om ligatiteln (undantaget var förra säsongen med stimmet vi hamnade i).
      Dock kan man ifrågasätta värvningspolitiken ordentligt.
      Men man ska heller inte glömma att Markovic, Can m.m. är unga och kommer förhoppningsvis bli stora stjärnor i Liverpool i framtiden.

    • Håller inte med om att vår trupp är så dålig som 7-8 i ligan, åtminstone inte innan serien började. Vi köpte upp tre av Southamptons viktigaste spelare, Moreno rankades högt i euroleague. Balotelli måste trots allt räknas som en stjärna, jag tror inte många klubbar i England kunnat värva honom. Marcovic och Can är förvisso framtidsspelare, men väldigt högt rankade sådana. Förra säsongen tror jag att båda två hade kunnat lyckas väldigt bra. Det tråkiga de senaste åren (förra säsongen undantagen) är att klubben varit lite som ett svart hål. Mängder av på förhand spännande spelare kommer och ”bara försvinner”. Jag finner det inte alls otroligt att vi blir åtta, men jag tycker att det vore ett rejält misslyckande.

  10. Det är dit jag riktar min kritik också. BR ska självklart vara kvar, man ska inte hålla på å sparka tränare till höger och vänster så snabbt. Men:
    1) Han måste släppa prestigen och plocka in hjälp. Försvarsspelet har inte funkat något år under honom,
    2) Vi måste ha en organisation som sköter värvningar och som överlever tränarbyten. Idag har vi gått från en defensivt skicklig 4-2-3-1 tränare i Benitez till klassiska 80-talsmän med 4-4-2 tänk som Hodgson och Dalglish till en tränare som favoriserar 4-3-3. Halva laget ska bytas vid varje tränarbyte. Det ser man inte i ex RMA, Bayern eller Barca.
    3) Det är oförsvarligt att ha handlat för över 2 miljarder och inte ha ett bättre lag. Vi har massa bredd men ytterst lite spets. Se till att ha en elva med toppnamn som startar i stort sett alla viktiga matcher. Fyll på med bredd. Där har vi bara idag Sterling och Henderson som får starta hela tiden (och en ofta skadad Sturridge). Jmfr det med Chelskis lagbygge. Det är en mycket framgångsrikare och skickligare manager i Chelski tyvärr. Ta över det tänket.

Kommentarer är stängda.