. . .

Laget:

Startelvan: Reina, Johnson, Enrique, Skrtel, Agger, Lucas(59), Gerrard, Shelvey, Suso(46), Downing(77), Suarez.

Bänken: Jones, Carragher, Coates, Henderson(59), Allen, Cole(77), Sterling(46).

. . .

Matchfakta:

Stoke – Liverpool 3-1 (2-1, 1-0)

0-1 Gerrard (2) (Straff)
1-1 Walters (5)
2-1 Jones (12)
3-1 Walters (49)

Skott på mål: 5 – 4
Inlägg: 22 – 21
Framgångsrika inlägg: 18,2% – 38,1%
Vunna luftdueller: 48% – 52%
Hörnor: 6 – 8
Offsides: 1 – 4
Gula kort: 3 – 1
Röda kort: 0 – 0
Totalt antal passningar: 284 – 496
Passningsprocent: 71,5% – 84,5%
Bollinnehav: 37,6% – 62,4%

* * *

Spelarkommentarer:

Reina – Gjorde en okej match, men visst önskar man sig att han ska kliva fram och göra fler kvalificerade räddningar när laget behöver det.
Johnson – Visade offensiva intentioner. Lite för slarvig med bollen i första halvlek.
Skrtel – Förlorade för många och för viktiga dueller mot Jones och Walters.
Agger – Hade också det svårt. Får inte tappa Jones som han gjorde vid 2-1-målet.
Enrique – Spelade bra mot Kighly och följde med upp i anfallen.

Lucas(59) – Ännu inte i toppslag. Hade lite svårt med tempot ibland.
Gerrard – Lyckades inte diktera tempot. För missriktade avslut.
Shelvey – Sämsta spelaren på planen. Mycket svagt av Rodgers att han fick spela 90 minuter.

Downing(77) – Var sitt vanliga jag igen. Det vill säga en alibispelare.
Suarez – Liverpools största och kanske enda(?) offensiva hot. Måste dessvärre göra mål på chansen som han hade i början av andra halvlek för att laget ska kunna ta poäng i en sån här match.
Suso(46) – Visade en del kreativitet, men hade svårt i det defensiva spelet utan boll. Jag tycker inte att han förtjänades att ”kapas” av Rodgers som ett halvtidsbyte trots allt innebär.

Sterling(46) – Utgjorde ett hot, men fick inte riktigt till det. Borde nog ha fått en motståndarspelare utvisad, men Webb var tyvärr för feg för att ge någon två gula kort.
Henderson(59) – Saknar kvalité för att kunna åstadkomma något mot ett samlat försvar.
Cole(77) – Dammades av igen. Förmodligen för att någon ska ha honom i januari.

* * *

Andra kommentarer om matchen:

http://twitter.com/royhendo/status/284050576499695618

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Varför ändra ett vinnande koncept? 🙂 klockrent att ha smågrabbarna sterling och allen att byta in mot stora, trötta stoke backar

 2. Stoke har verkligen fantastisk publik. Helt överlägsna i PL på den punkten. Shelvey sämst på plan, men tar vi ut honom måste väl Allen in så att Gerrard flyttas upp, och Gerrard har ju varit så bra på hans nuvarande plats på slutet, så känns tveksamt ändå. Chansa med Cole som tar Shelveys plats i hålet kanske? Alternativen känns inte jättelockande. En pigg Sterling borde kunna ställa till oreda mot slutet av matchen iaf.

 3. Vi missar helt enkelt alldeles för många lägen, vi måste bli effektivare framstår! Och som vanligt är vi väldigt veka bakåt. Tycker att vi spelar exakt så som stoke vill att vi ska, så dem kan tjonga sina långbollar.

 4. Känns som vid kan summera BR första tid enligt.

  # samma backlinje, har blivit betydligt svagare.. Vi släpper billiga bollar i varovarannan match…
  # vi har blivit ännu mer beroende av att Suarez producerar, alt är obefintliga..
  # vid har mer boll och bättre passrate, men vart kommer man med enbart detta?

 5. Fyfan vad shelvey varit riktigt värdelös idag! Det måste vara en av dem sämsta matcherna en spelare någonsin gjort för liverpool!!

 6. Vi spelar ju sämre än mot Villa. Så mycket för ”det var kanske det som vi behövde för vakna upp” från Rodgers.

  Sätter även frågetecken vid laguttagningen. En perfekt match för Carra och organisera försvaret (Skrtel och Agger har varit värdelösa) och stångas mot jättarna i Stoke och tillåta GJ och JE komma fram mer på kanterna. Tycker även Hendersons form är bättre än Shelveys och han hade passat bra i dag (från start).

  Sterling har haft 0 påverkan i sin halvlek, de slänger runt honom som en vante tyvärr.

  Lite för mycket snack av Rodgers nu. Lite för mycket snack men för lite resultat. Allt snack om att vi går åt rätt håll etc. Jag ser det inte riktigt. Vi tar en vinst sen ska vi ha dålig form igen i några matcher. Ett steg framåt två bakåt håller inte i längden.

  Det gör ont att inse men vi är ett mittenlag i dagsläget med vårt spel, den tunna truppen och vår effektivitet.

 7. Börjar sakna Rafas organisation av vårt lag och hans taktik.
  Suck. Stoke är världens mest förutsägbara lag, ändå kommer BR med ett helt felkomponerat lag. Känns som ett juniormisstag i sammanhanget.

 8. Det usla försvarsspelet kanske beror på att Steve Clarke gick? Kommer ihåg att vårat försvar var riktigt bra förra säsongen iaf. Iår är det katastrof, det är inte några matcher vi släpper in 3+

  Det är ju i princip samma backlinje som förra året, och spelare i den åldern ska väl snarare bli bättre än sämre.. Nae jag tror BR måste kolla upp det, vi kan inte fortsätta läcka så mycket bakåt.

 9. Att kritisera BR är ganska korkad ,
  Han har tagit över ett sjunkande skepp & FSG har ej gett han medlen att lyckas.
  1. Spelet är betydligt bättre i år
  2. Roligare fotboll
  Nu behöver fsg ta fram plånboken & visa att dom litar & tror på BR 🙂
  Annars kommer Liverpools dragnings kraft försvinna & likväl så våra bästa spelare : tror inte suarez lr Lucas kommer stanna länge om Liverpool blir ett mittenlag 🙁
  YNWA

 10. Tror inte Skrtel el Agger vann 1 nickduell mot Jones ikväll. För fan tryck till lite i duellerna så han inte får gå upp så enkelt. Likadant vid hans mål för jäkla klena mittbackar idag.

 11. Carra23: Han handplockade ju både Allen och Borini? Vet inte om vi spelar så himla mycket roligare fotboll? Tycker du är roligt när vi förlorar/kryssar 2-3 matcher och vinner 1, sen börjar om den cykeln?

  Vi har släppt in 3 mål i 3 matcher på 19 matcher under BR. Med Rafa släppte vi in 3 mål 9 ggr på 228 PL-matcher. Just sayin’.

  Och vårt försvar var inte så dåligt i fjol under Clarke, vi har ju dessutom bra spelare i backlinjen, riktigt bra till och med. Clarkes resultat i WBA bevisar ju även hans betydelse för laget i fjol. WBA, Swansea, Spurs, Everton och flera andra lag gör det tyvärr mycket bättre än oss och de har inte mer pengar att röra sig med.

  WBA och Spurs fick också nya managers.

  Jag vill se förbättringar och nyförvärv, men att bara värva in nya spelare är inte lösningen heller. Det får vara färdigsnackat nu, ge oss resultat Rodgers!

 12. Suarez har långt kvar på kontraktet så han kommer vi kunna behålla så länge vi behöver honom. Bra spelat av stoke, har för många tredjeklass spelare för att kunna lira ut dem. In med lite kvalité och ut med kvantitet. Vi har många unga spelare vi kan förlita oss på om vi får massiva skador på våran startelva. YNWA

 13. Ja, vet inte riktigt vad jag tycker.
  Bra var att vi faktiskt fick en straff.
  Dåligt att vi släpper in ganska ”enkla” mål. Hörnor som vi tappar markering på osv.
  Sen tycker jag ofta att vi rensar dåligt, slår bollarna ut i utrymmet som är mellan målområdslinjen och 15-20 meter uppåt i plan. Sen där vinner motståndarna bollen och har chansen att slå in bollen igen.
  Böttre då att rensa ordentligt eller skicka ut bollen till inkast.

  Sen skriker ju laget efter en duglig anfallare till….

  Nä på söndag kör vi över QPR och sen är vi back on track!

  Ps, det är bättre och vinna mot fulham, förlora mot Stoke och sen vinna mot QPR än att vinna en och spela lika två!

 14. Varför ska man inte kritisera BR för? det är ju inte samma sak som att kräva att hans huvud ska rulla.

  När vi snart summerar det här halvåret så kan vi konstatera följande:
  – Vi är inte avhängda vad det gäller fjärdeplatsen, orsaken till det är snarare den haltande tabellen än att laget spelar så bra.
  – Allen, Borini, Sahin och Assadi är samtliga värvningar av BR och har väl kostat klubben ca 40 miljoner pund. Ingen av de har i längden lyft laget. Allen kanske var lite av räddningen med sin inledning på säsongen när Lucas försvann.
  – Shelvey, Sterling, Wisdom och Suso har visat att de troligen har en positiv framtid i klubben, men i ärlighetens namn är ingen av de i längden tillräckligt bra just nu för att förlita sig på.
  – Lucas är tillbaks, det är positivt men han har en del kvar till sin form från förra hösten.
  – Suarez är mer effektiv och lagom nu till första halvans slut har Gerrard börjat göra mål.
  – Vi har ett stort bollinnehav men det blir väldigt lite av det.
  – Försvarsspelet är direkt undermåligt, i början verkade folka rikta in sig på att gnälla över Reina men det känns som fler och fler har börjat inse att Reina inte är problemet.

  Summasumarum: vi har en ung och lovande trupp, mycket bollinnehav men ett katastrofalt försvarsspel, dåliga omställningar och väldigt svårt att komma till bra avslut. BR ska fortsätta kritiseras så länge det ser ut som nu och FSG borde göra allt de kan för att ro hem en riktig prestigevärvning för att mörka att klubbens status är på väg ner, Leandro Damiao känns som kanske det mest realistiska alternativet som skulle kunna ge denna effekt, ingen Cavani men stor nog i situationen.

 15. http://m.youtube.com/watch?v=Vm04kCB9uGo
  In med butland, och låt honom vara kvar i Birmingham fram till sommaren så han får speltid ( fall han inte blir 1a målvakt i lfc) då får vi tid på oss med reina och hitta köpare eller om han spelar upp sig till den nivån han hör hemma! Annars har vi en hungrig, duktig stor talang som kan ta över!
  Sedan vill jag även ha in ince och Sturridge, tror på riktigt att dom blir otroligt bra! Båda med speed, fart och kan göra sin gubbe samt bryta mönstret när matcherna står lika och väger, i dagens trupp är de väl bara suarez, Glenn johnson ( överraskar mig varje match, min tränare pratar om bollmottagningar osv och han otroligt god känsla enligt mig) tar även suso och sterling med där. Skulle vilja se suso mer, och mer i mitten tror han blir sjukt bra!. Sedan är ju Sturridge en duktig målskytt med!

  Mot tre nya poäng! In brendan we trust!

 16. Ok det här var ingen bra match.. Men stoke har inte förlorat hemma sen i februari.. Alltså är det inte bara vi som spelat dåligt där. Sen kan jag tycka det är dåligt taktiskt av oss eftersom stoke har europas simplaste taktik, som dom spelar match efter match säsong in och ut. Rodgers vill spela som Barcelona men problemet är att spelarna är för dåliga för det. Vi behöver ett spel tills vi har spelarna för Rodgers spelsystem

 17. Det jag menar är :
  Jag tycker vi spelar bra fotboll saknar bara killer instinkt där framme.
  Jag kan hålla med om att försvaret har försämrats , men förra året var vi allt för defensiva därav släppte vi in mindre mål.
  Jag tror med rätt spelare & klass på alla 3 forward positioner att vi kan vara topp 4 lag ,
  Jag hoppas vi får in lite klass i januari då tror jag vi kan komma att börja göra mer mål 🙂

  Sen tror jag vi behöver en ny back istället för Skrtel tycker han endast kan prestera när agger gör det , ni kommer säkerligen tycka jag har fel ,
  Men jag tror med en till mittback av aggers klass att vårt försvar kommer bli som förra årets.

  Det är bara hoppas att vi får det vi alla som Liverpool fan vill ha , vilket är vårt lag som en av det bästa 🙂

  YNWA

 18. Är det bara jag som är oroad att Rodgers tror att Sturridge och Ince är dem som ska ta oss till CL, ser han inte de uppenbara problemen längre back i plan?

  Vem fan bryr sig om fjärdeplatsen, vi ska ju komma tvåa!(ironi)

 19. OS, Du har många bra poänger med ditt inlägg. Men jag förstår inte hur du kommer fram till att de fyra herrarna gått på ca 40 miljoner pund. Räknar du in lönen då också eller? För om du räknar så, då har Downing och Co. gått på ca 120 miljoner pund.

  Sen håller jag inte heller med dig om att Reina inte är ett problem. Jag ser massor av matcher med de andra lagen i Premier League, och i princip samtliga lag har en målvakt som gör minst en monsterräddning per match. En räddning som håller kvar sitt lag i matchen efter dåligt försvarsspel helt enkelt. Och sådana räddningar gör Reina aldrig längre. Alla försvar gör misstag och kommer alltid att göra det. Så man kan inte skylla på att det är dåligt försvarsspel hela tiden (även om det var fallet igår).

 20. JesperEss, OS

  Känns konstigt att hålla kvar i Reina när det finns så många bra målvakter på marknaden. Om man ska byta målvakt bör man dock göra det i sommar

 21. Carra23: I stora drag har vi precis samma problem som ifjol plus försvarstabbar, folk utifrån ser nog ingen större skillnad faktiskt. Vi var enormt ineffektiva ifjol, även då fanns det mycket tryck framåt och bra bollinnehav. Jag tror två stor anledningar till att folk är relativt lugna i år när det går så här knackigt är dels att hela PL haltar samt att man har vaggats in i tänket om långsiktighet med BR.

  Jag tycker att fotbollen ser lovande ut, men just nu har utvecklingen kört fast enligt mig. Nu måste nästa steg tas, bollinnehavet måste förvaltas och försvaret måste sys ihop. Att vi totalt fallerar bakåt är inte okej mer än någon gång per säsong. Förhoppningsvis kan Sturridge vara en bidragande faktor till nästa steg, just hans förmåga att agera måltjuv tror jag kommer att bli väldigt viktig.. någon som kan suga upp Suarez returer/andra lägen i samma stil som Kuyt. Jag tror inte att BR vill ha Sturridge som en bärande spelare utan som ett komplement, i den rollen tror jag att han kommer att bli ruggig.

  Angående backfrågan, vart tror du att vi kan hitta en mittback bättre än Skrtel för under 20 miljoner pund som dessutom kommer att få förtroende? Det är inte realistiskt nu, det gäller snarare att få ihop diamanten där bak i form av Reina, Agger, Skrtel och Lucas. Något jag tror bör fokuseras på är att faktiskt förstå att Agger är en mittback och inte en offensiv kraft samt få till vänsterkanten. Innan man kan använda backlinjen som offensiv kraft bör man ha fått den att fungera bakåt alternativt börja spela en fembackslinje med två offensiva ytterbackar.

 22. JesperEss, var inte den ryktade övergångsumman för Borini och Allen ca 15 miljoner pund styck? Sahin kom väl för ca 6-7 i avgift till Real och 2-3 miljoner för Assiadi? Har jag fel så sätter jag ingen prestige i det, bara de siffrorna jag har i huvudet. Jag förstår inte vad Downing etc har med det hela att göra, visst om man jämför vad Kenny och Co lyckades med kontra BR, men likväl är det 4 värvningar som än så länge faktiskt inte har uträttat något förutom då Allen inledningsvis.

  Jag håller med om att Reina kanske inte gör monsterräddningarna men jag tycker att det snarare är för många misstag för att vi ska drömma om målvakter som gör monsterräddningar, det kan inte vara där fokus bör ligga.. monsterräddningar är något som ska behövas på sin höjd någon gång per match och inte ett antal tillfällen varje match. Just igår tycker jag ändå att Reina var väldigt bra, tar intiativ när backlinjen är slapp som när han jaga till sig bollen vid kortlinjen.

  H: vilka är dessa bra målvakter som inte kommer att kosta massor av pengar att få? Butland? Precis som med mittbackar ser jag det inte realistiskt att vi ska fynda på målvaktssidan direkt.

 23. OS :
  Jag är inte korkad , jag förstår att vi ej kan få en bättre back just nu.
  Jag tycker du har bra poäng med det du skriver.

  Min åsikt är denna : När vi får fler folk som kan dunka bolljäveln i mål , så kommer hela laget höja sig.

  Och vi måste dumpa så mycket skit i januari som möjligt utan att rea sönder : Downing , Cole vill jag se försvinna och alla som har sett downing spela förstår varför , Cole för hans lön är för hög.

  Hoppas vi får ince & sturridge & en riktig bomb 🙂

  YNWA

 24. OS

  Det finns ju väldigt mycket bra målvakter runt om i Europa, tror dessutom att man kan få hyfsade pengar för Reina. Målvakter är generellt sätt ganska billiga, se bara på Lloris och Cesar nu i somras. Mandanda, Ter Stegen, Krul, Iraizoz, Courtios, Rui Patricio, Diego Lopez, Cesar( om QPR åker ut) är några exempel på bra målvakter som inte är så dyra

 25. Det stora felet som jag ser det i både Aston Villa matchen och mot Stoke är att vi ska vara det bollförande och offensiva laget. Då får vi 11 man som försvar på egen planhalva emot oss.
  Det man såg i Chelsea-Aston Villa var att Benitez lärt sig läxan som tydligen inte BR lärt sig.
  Chelsea backade hem med laget och tvingade Aston Villa att kliva framåt och på det sättet fick Chelsea mer ytor.
  Stort bollinnehav är inget fel, men då måste man vara smart likt Chelsea när man möter lag som är sämre på pappret och som är vana att backa hem med laget.
  Tyvärr verkar inte BR vilja spela på det sättet i de matcherna eller så tror han att spelarna ska klara av att spela som Barca och göra massa mål trots att motståndarna backar hem med hela laget.

 26. Kingpin, där tycker jag du är rätt ute, vad spelar 67 % bollinnehav för roll när vi förlorar med 1-3! Måste bli smartare och få in spelare som är mer trygg i att hålla i bollen så de vågar slå ngn rak passning också !

 27. Kingpin: Hela BR ideologi går ju ut på att ”om inte motståndarna har bollen så kan de inte göra mål”. Liverpool kommer vilja vara bollförande oavsett motstånd, och lägga sig på försvar mot på pappret sämre lag tycker jag sänder helt fel signaler och att vi inte riktigt själva tror på vår idé.

  Men, det är helt uppenbart att vi blir otroligt sårbara för kontringar och lag som ställer om bra. Både mot Aston Villa och Stoke så känns det som motståndarna bara kan promenera rakt igenom vårt mittfält.

  Det var förmodligen Daniel Aggers sämsta match i en Liverpooltröja mot Stoke. Något står inte rätt till med försvaret. Och med försvaret menar jag kollektivt och kommunikationen från Reina — mittbackarna — Lucas. Det är för ofokuserat och slarvigt. Förhoppningsvis kommer Lucas form med flera matcher i kroppen.

  Jag tycker aldrig vi ska gå ifrån vår ursprungsidé om hur vi ska spela, däremot måste Rodgers bli mer taktisk smart. Laguttagningen mot Stoke var rent ut sagt naiv. Det måste gå anpassa laguttagningen och spelarna vi har, men utan ändra hela spelsättet. T.ex 5-backslinje med Carra vars styrka ligger i att organisera backlinjen, fysiskt spel och inställningen. Han hade passat perfekt mot Stokes jättar, de är inga speedkulor direkt. Sätter även frågetecken för Shelvey över Henderson i en match som denna. Stoke är ju förmodligen europas enklaste lag att scouta.

  Laget bör snarare jobba på vårt sätt och förädla det vi ska vara bra på tycker jag. Att motståndarna försvarar med 11 spelare vet jag inte. Stoke spelar ju ganska primitiv fotboll, det är ju upp till Liverpool att klara dyrka upp försvaret. Aston Villa vann för de hade ett organiserat försvar mot oss och tog till vara på sina chanser. Samma sak med Stoke. Det är allt för enkelt för lag från mitten och neråt att stänga av oss totalt i matcher bara genom en organiserad backlinje. Det betyder ju att vi är för dåliga i sista 3-delen av planen.

  Förhoppningsvis vill det hjälpa med mer offensiv kraft i Sturridge och Ince (och Borini). Sen hade det inte skadat med lite mer cynism och killer-instinct. Ibland känns inställningen rätt halvloj.

 28. @Joakim
  Jag menade absolut inte att vi ska gå ifrån vårt spelsätt. Jag tror stenhårt på BR:s spelidé och strategi.
  Det jag menade var att vi ska fortsätta ha så stort bollinnehav som möjligt men mot lag som är starka på att försvara och spela på kontring så kan vi rulla runt bollen i backlinjen lugnt och metodiskt för att locka upp motståndarna. Då möts vi inte av en köttmur utan får mer ytor i anfallet. Precis så gjorde Chelsea mot Aston Villa.

 29. Jag tycker det ser skit dåligt ut över hela planen…..inga som vill offra sig för klubbmärket

 30. Tror på BR men undrar åt vart han strävar. Tikitaka a la Barca ska vi nog inte sträva efter. Inte heller gammal hederligt inläggsspel med Carroll som centertank.
  Jag hoppas på en mix av tikitaka och rakt, hypersnabbt anfallsspel a la Dortmund. Gillar att man satsar på snabba bollvinster högt upp i banan när man tappat bollen. Men risken är att när det offensiva försvaret blir överspelat så kommer motståndarna snabbt fram till vårt straffområde och väl där har det varit för enkelt för dem att scora.

  Hur vill BR spela?